varkeneller

Were here, were queer, get used to it!

NEJ

Kategori: life

Jag är inte värdelös, Jag är värdefull
Jag är inte en idiot, Jag är Jag
Jag är inte dum i huvudet, Jag är normalsmart
Jag är inte en överreagerande kossa, Jag har rätt till Mina kännslor
och: JAG SKA INTE BEHÖVA HÖRA ATT JAG ÄR DET HELLER.
Jag har rätt att vara älskad.

okej.

Kategori: transsnack

Min rektor skulle prata med med vår rektor idag ju. Om brevet. Men hon hade glömt det. Då vääääät vi. Hon är ett sär! D:

Snigel och sten citat. och lite så.

Kategori: life

Ieftermiddag har jag och min bror rivit hus och tagot bort stenar. Då har vi stött på många faror. Tex. sniglar och stenar. Men när man möter faror ska man skämta bort dem. Det är vad vi gjorde. Så här kommer några finfina citat från min eftermiddag.
"Aaaaahhh, massor av sniglar! De bara kryllar av dem!!"
Jag när jag hittade sniglar under huset vi rev... Kanske ska tilllägga att jag har GROV snigel-fobi.
"Det är två stycken. Inte massor."
Min bror när han tittade där det eligt mig kryllade av sniglar.
"Där flög de elaka sniglarna sin kos."
Min bror när han hade slängt iväg dem.
"Now I will go get a motorsåg and do a motersågmassaker on tha motherfuckers."
Min bror när vi hittat en tredje snigel. Han kom tillbaka med en rostig fogsvans. Som han PETADE upp sniglen på och kastade han iväg den. Motersågsmasaker var kanske att överdriva. ;)
"Denna satt stenhårt."
Jag om en sten som jag hållit på att gräva upp i ca 20 min.
"Varför ger du dig på berg när du är en småsten?"
Min bror när han på ca 20 sek fick upp stenen som jag kämpat med i evigheter.
"Du är lika rolig som en sten."
Jag till min bror när när han sa att jag var en små sten.
"Du är en anabol bäbis."
Min bror när jag hade släpat runt stenar i trädgården bara för att visa att jag kunde. *vinnarskalle*
"Nu dricker jag upp din dricka, bara för att du är en anabol bäbis."
Ja, hur tänkte han där?? All dricka till de anabola bäbisarna!!!
Ja, vi flummade mer. Men jag vill inte att ni ska få höra exsakt hur dålig humor vi har. Det skulle bli pinsamt. Men jaa, hoppas ni överlevde tråkigheten.
Godnatt.

Hellyeah!!

Kategori: transsnack

Idag, innan sista lektionen, kom vår skolvärdinna och ville prata med mig. Jag hade såklart på känn varför (bervet jag skrev) och det visade sig stämma bra. Hon hade ingen aning om vad HBTQ är, men hon försökte iaf. Hon sa att rektorn (som skumt nog inte hade sett brevet förren nu) hade bett henne snacka med mig så att jag skulle veta att de tog det påstörsta allvar och blabla. Rektorn själv var på utbilldning, men ville prata med mig på fredag. För att "veta hur de ska gå vidare med mig". Men hahahaha, de var ju iaf goda nyheter, och jag kan nog berätta betydligt mer på fredag kväll:D Imorgon ska jag till UM kl.14:00 och Anneli (trött på att skriva hon-som-jag-pratar-med-på-UM, så nu får hon heta anneli.) kommer antagligen börja dansa av ren glädje när hon hör att det har lyckats. ;D Ha det gött i blåbärsskogen. Eller vad man nu brukar säga.

Teateruppspel:))

Kategori: life

Igår hade jag teater uppspel, och det var chill:) Jag och de andra på teatern flummade runt hela dan och mina föräldrar, två av mina awesomeaste vänner, min bror och hans kompis kom och tittade och det gick hyfsat. Första gången ägde vi typ ut världen, men andra gången så missade jag lite, fast jag tror jag lyckades "släta över" det. Det känns däremot riktigt jävla pissigt att inte veta om det blir samma grupp nästa år. DET MÅSTE DET BLI!! Jag är så jävla glad att jag har lärt känna dessa människorna och jag kan nog ärligt säga att jag älskar dom allihopa. Men ja, whatever. Nu ska jag CHILLA. Sovgott och gott nytt år.

:D)))

Kategori: tips

Ser ni vad rubriken föreställer?!?!?! Det är en glad människa med dubbelhaka;D
Haha. Idag har jag och en av mina närmsta vänner chillat hemma hos mig:) Vi gjorde typ väärldens goaste käk!
Banan med nutella, cornflakes med nutella, knäckebröd med nutella, och nutelladryck.
Hur tillverkar man nutelladryck? Man kokar upp mjölk och häller i nutella, sen dricker man:D
Sen målade hon sin hand, och min också för den delen, så nu är vi väldigt vackra båda två:)
Så jag har haft en nice eftermiddag, hoppas ni har det med. Kram:)

AAAAARRRRRGHHHHHH!!!!!D:

Kategori: transsnack

Hej:(
Jag pallade inte skriva igår (Nej, jag låg inte deprimerad i min säng -jag hade annat för mig :D) men min fkn gympalärare, som jag skrev om varkeneller - (det har blivit ngt skummt med mina länkningar, så det får vara så här så länge...) fortsätter dela upp oss i kille/tjej. Hen delar upp oss så 9 gånger av 10. Riktigt irriterande! Särskillt som jag har bett henom att SLUTA. Så igår fick jag typ nog eller nått och snackade med henom igen, och tyvär inte lika sansat denna gången.
-Men VARFÖR lyssnar du inte på mig?! (jag)
-Va, har du sagt något?
Gissa om det gjorde mig sur? JA, JAG HAR SAGT NÅGOT!!
-Ja det har jag, för några veckor sedan bad jag dig att sluta dela upp oss kille/tjej, jag sa varför, men nu har du gjort det VARJE gång sen dess.
-Nej, inte varje gång.
-Nehej, men jävligt nära isåfall. Varför skiter du i mig?!
-Men det är lättast så.
-Fyfan. gå och läs lite i diskrimieringslagen, så kan vi fortsätta prata nästa lektion.
-Va????
Vid det laget hade jag redan börjat gå... Mohaha. Nej men seriöst. Det är sjukt att en LÄRARE inte har bättre koll. Ska fråga på UM nästa gång jag ska dit, de vet vad jag (vi) har för rättigheter. Förra gången jag tog upp det sa dom att det inte var okej, och att det var totalt emot disk-lagen.  Men AJA, nu ska jag sova snart, så jag pallar med imorgon. Nattie

Im in love, I'm in loooove...

Kategori: hbtq

such a beautiful suprise!!!
Haha, nej, jag vet inte. Och NEJ jag har inte gått  och kärat ner mig;) Har faktiskt tänkt på det lite, har ju skrivit här innan om att jag inte kan vara hetero. Är man hetero ska man ju gilla "motsatt" kön och vilket kön är intergendernas motsats?! Så jag har ju kallat mig queer så länge. Och jag antar att det stämmer:P Har fått veta att en tjej (queer) är kär i mig, så på DET hållet verkar det ju funka, hehe. Men jag själv har ju inte vart kär, så vi får la se. Men det jag verkligen hade tänkt på var att jag undrar om jag verkligen kan bli kär? Alltså, KOMMER KUNNA kommer jag ju, men jag menar just nu? Kan man bli kär när ens huvud redan är fullt av en själv?? Oj, nu lät jag jävligt självisk^^ Och jag menar, om vi låtsas att jag träffar ngn som jag blir typ galet kär i, och det var besvarat, HUR JÄVLA KUL SKULLE DET VARA FÖR DEN PERSONEN att vara tsm med ngn som bara är inne i sin egna värld?!?! Typ 8 av 10 timmar går åt att fundera, tänka, vara förbannad, osv, och resten går åt till min hund, typ. Haha, inte riktigt så, men ändå. Jag antar att allt löser sig med tiden iaf:) Och som tur är längtar jag inte prec efter ngn heller, såatte.
Jag har hört av en kompis att hon "inte når fram till mig", en dam på skolan har sagt att hon tycker jag verkar borta, vissa försöker prata med mig jättelänge innan jag hör dem, och det känns lite skummt. Jag vet inte om det är jag som bara är trött eller något, men jag antar att det löser sig. Annars rullar det, vet att jag inte skriver så ofta längre, men ohwell. Det kommer säkert bättring någon gång.
Visste ni förresten att det finns ett band som heter Lesbisk Plattfisk?! Haha, kanske inte riiktigt mmin musiksmak, men namnet var gulligt och lite lagom randome:P Bara youtuba så hittar ni. Hörs
peaceoutpeople!!!<3<3<33<3<333<<3<3<33<3:D

Hem ljuva hem...!

Kategori: life

Inte för att jag ska stanna här, men ändå. Nu är jag hemma från kursen, och det gick bara bra:) Träffade en awesome tjej, hon var ascool. Typ 40 år visserligen, men haha whatever. Hon var gay och hade en son på 11 månader.
Aja, nu ska jag på fest, för en av mina kompisar har fyllt år. Hmm, när man säger att man ska på fest låter det typ som att man ska ut och supa eller ngt, men nej, det ska jag alltså inte. :P Men det kan nog bli skoj ändån;))
Hade gött, det ska jag försöka ha.

:)

Kategori: life

Tja!
Har kanske inte skrivit det, men jag är på ledarutbilldningen igen, Steg 2, den här gången. Har varit rätt chill:)) Men n ska jag vara jättetrist och gå och sova. Ville bara att ni skulle veta att jag lever, mahaha. Skriver nog er om detta senare.
sovgott!

Lalalalalalalal

Kategori: hbtq

Jag har nu, eefter att bruden som jag snackar med på UM tippsat om det, skrivit ett brev till skolan. Här kommer det:

Till rektorn och alla andra som jobbar på Degebergaskolan:

Hej

Jag ville bara säga att jag är trans-person (intergender närmare bestämt) och queer. Jag vill verkligen inte höra att det ”bara är en fas”, för i så fall har jag varit i den fasen sedan jag var typ fem år eller något sådant. Jag har jävligt stora problem med detta. Inte just att jag är HBTQ utan att alla (ALLA) tar mig så förgivet. Jag får frågan om jag har någon ****VÄN, inte om jag är tillsammans med NÅGON. Jag blir indelad med de av samma biologiska kön som jag. Folk ser mig automatiskt som ”en av ******”, inte som en egen person! Allt detta är bara för att dom VET vad jag har mellan benen, för att jag har ett könsbestämt namn osv, men ingen verkar lägga märke till mitt könsuttryck.

Det är något som är otroligt konstigt, att man delar in folk efter om de har fitta eller kuk, det bara förstärker tvåkönsnormen och får faktiskt vissa att känna sig oerhört kränkta, förbisedda och diskriminerade. Som om intergenders, nongenders, biggenders mf inte ens existerade, men det gör vi, och kanske är det dags att börja tänka på oss också.

Jag har bett en lärare att sluta dela upp oss i grupper efter kille/tjej eftersom den personen gör det ofta, jag förklarade varför och att jag skulle bli glad om det ändrades. Läraren såg på mig uppifrån och ner, och sa: ”Jag tycker att du set ut som en (mitt biologiska kön)”. Redan nästa lektion var vi uppdelade i kille/tjej igen.

Gång på gång säger folk flata/bög som skällsord, men ingen reagerar. Kanske är det inte lönt, men ändå: gör något. Att folk använder det som skällsord förstärker heteronormen.

Ni har säkert råkat säga tex ”Hej tjejer”, och sedan insett att det är en kille bland alla tjejerna? Killen brukar bli lite stött och man brukar säga förlåt och sen skratta bort det. Så känns det för mig varje dag, och det är grymt irriterande. Men i mitt fall säger ingen förlåt, för ingen förstår.

Det har säkert märkts på mig att jag har börjat må riktigt kasst, jag har börjat skolka, slutat plugga, inte varit så trevlig, och sjunkit på många andra plan också, men ingen har reagerat eller ens tillsynes brytt sig. Kanske verkar det som om jag inte vill att någon ska bry sig, men egentligen är det kanske precis det jag vill.

jag skulle bli jätteglad om ni kunde prata med klasserna om HBTQ, och framför allt trans, för ingen verkar veta någonting om det. Glöm bara inte att det inte bara är transsexuella och ”transor” som ingår i begreppet trans personer, utan många fler också. Om ni hade försökt undvika att dela upp folk kille/tjej hade det också varit super! Så snälla, försök att göra dessa ändringarna, och tveka inte att prata med folk som verkar må dåligt.

Jag mår som sagt inte dåligt just för att jag är HBTQ, jag skulle aldrig se ner på mig själv på det sättet om ni förstår vad jag menar, utan på grund av andras okunskap och i vissa fall respektlösa beteende! Jag är inte dum i huvudet, bara kännslomässigt intersexuell.

Om ni inte till 100% förstår alla ord jag använt, eller är osäkra på något inom HBTQ så kan ni kolla in på

www.transformering.se

där har de väldigt bra information. Om ni har några frågor till mig så borde ni kunna hitta mig, det behövs nog inte ens så mycket ansträngning om man bara tänker till. Jag är öppen för samtal.

Jag ger er dessutom en plansch som jag har fått på ungdomsmottagningen, som det skulle vara snällt om ni ville sätta upp.

Hoppas att ni har haft en härlig påsk.

MVH

Detta brev la jag i min rektors "postfack" idag, och det ska bli intressant att se om det händer något. Jag valde att vara anonym, eller halvanonym ska man kanske säga, för att jag vill inte att dom ska prata med mig för att dom måste, utan bara om dom faktiskt bryr sig! Det borde vara rätt lätt att hitta mig, jag skrev ju om ett konkret exempel, och jag är nog den ända på skolan som öppet ifrågasätter normer mm. Men det viktigaste är iaf att dom tar upp det med klasserna.

Ha det gött!

Lyssna och njuuuut!;)

Kategori: tips

Frida (tidningen alltså!)

Kategori: hbtq

= stor jävla hetero-cis-bibel! Okej, jag kanske borde förklra mmig lite grann nu.. Jag och en kompis som jag inte träffar så ofta (hon bor i Sholm, jag i Skåne) satt och snackade och bläddrade lite i hennes Frida-tidning. ÖVERALLT stod det saker som: Så här tolkar du POJKvännens sms, Våga prata med drömmKILLEN, KILLAR berättar om vad de tänder på hos TJEJER, fråga KILLpanelen om sex, jaja ni fattar grejen! På något ställen hade dom sktivik kille eller tjej, och det var ju bra, men resten var total hetero-cis-normativt. Detta störde mig något enormt, men det hjälper knappast att bara sitta hemma och störa sig. Därför funderar jag starkt på att köpa ett eget ex och sedan skriva ett mejl/brev till Frida och berätta hur de skulle kunna förbättra sin tidning. Sen är det bara att hoppas att de lyssnar:)
Glad påsk!

UM och annat smått och gott

Kategori: transsnack

Tja!
Igår var jag på UM (ungdomsmottagningen) och snackade, det var ett tag sen nu, så det var skönt. Jag gillar verkligen bruden jag snackar med, hon är snäll och det känns som om hon verkligen bryr sig. Man glömmer nästan att hon inte är ens vän, utan att hon får betalt för att lyssna x) Jag hade dessutom träningstävling i agility, och det gick hyfsat bra:) Tiffany (hunden) lyssnade och vi hade skoj, även om det blev liiiiite kallt på slutet, -3°. Tiffany, somm inte har någon underull (hon är blandning med pudel/nakenhund, vet att det låter skummt!) tyckte det var lite för kallt, men hon fick värma sig i min tjocktröja:P (Så att jag frös röven av mig ist, haha.)
Hörde förresten att det var internatinella komma-ut-dagen i förrgår, och det var ju lite kul, visste inte ens att det fanns en sånn haha. Synnd att man inte fick reda på det innan bara^^
Imorrn ska jag hjälpa till på mammas kompis café och stå i kassan tror jag, CHILL!
Här kommer en bild på Tiffany förresten, så att ni får se hur en nakenhund/pudel ser ut xD
Hörs!

Stämmer

Kategori: tips

...

Kategori: life