varkeneller

Were here, were queer, get used to it!

Dagens gammlingar.......

Kategori: transsnack

Tja!
Igår hade jag gympa, och som vanligt delade vår gympa-lärare upp oss i två grupper efter om man är kille/tjej. Hen har gjort det i evigheter och det händer VARJE lektion. Ingen jättestor grej kanske, men ändå grymt irriterande! Så igår letade jag upp henom på ett lite avskillt ställe och frågade vääldigt artigt och snällt varför hen gjorde så? Hen blev förvirrad och sa att, tja, vi var ju rätt jämna i min klass och att det helt enkelt känndes praktiskt att göra så. Jag undrade då (fortfarande vääääldigt artigt) om hen inte kunde göra det på något annat sätt istället, varrpå hen undrade vad det var för vits med det? Jo, svarade jag, att alla kanske inte var säkra på om de var kille eller jtej och att det därför hade varit bättre att göra på något annat sätt? Typ räkna ett,två,ett,två eller något sånnt istället. Hen sa att nu fanns det ingen sånn i min klass och därför var det onödigt. Jag, som hade börjat bli lite irriterad för att hen tog för givet en massa saker, sa det fanns det kanske visst. Hen blev VÄLDIGT ställd men sa inget så jag sa att det kallades intergender och jag vet för jag ÄR det! Hen bara frågade va?! Jag tog om det, och sa IN-TER-GEN-DER, det är när man är varkeneller, bådeoch. Min gympa-lärare typ stirrade på mig och sa, Men du ÄR ju tjej, det ser man ju!! Jag undrade då vänligt om detta hade med om jag hade fitta eller kuk att göra, och hen sa att det är ju så man får räkna och att det är så världen funkar. Jag blev lesen för hens okunnskap, och insåg att det inte gick att få en vettig diskution, så jag frågade bara om hen kunde dela upp os på något annat sätt i fortsättningen för att göra mig glad?, och det sa hen att hen kunde. TACK! Nu i efterhand kan jag tycka att det är lite komiskt, att hen var så rädd för att hens smala världsuppfattning skulle förändras, men just då var det inte kul. Det är enormt irriterande att behöva BEVISA att man finns och vad man är, men med lite tur kommer detta att förändras med tiden. Ha det gött, nu ska jag kolla på outsiders och götta mig i andras liv.

Är jag "för nöjd" med mig själv?

Kategori: hbtq

Tja!
Idag har jag hängt med en av mina närmaste vänner och vi hade det gött. Jag berättade att jag är (eller iallafall är ganska säker på att jag är) intergender, och hon tog det AwEsOmE!:) Men nu är det inte det jag ska skriva om utan en helt annan grej.
På bloggar som jag följer, i böcker, och på andra ställen står der ofta om hur otroligt fel själva kroppen brukar kännas som trans. Jag gillar ju naturligtvis inte alltid mina bröst, mina höfter, midja, lår, och allt annat feminint om kan tänkas finnas, men jag vill inte alltid få bort de heller. Jag vill ganska ofta ta bort allt det där, bli mer androgyn, men för mig själv så betyder det inte SÅ mycket, så länge jag kan dölja det är jag ganska nöjd. Nej, det som känns allra mest fel är att jag inte KÄNNER mig som tjej (eller kille för den delen) inte att min kropp ser ut som en tjejkropp. Detta får mig att undra om jag är "för nöjd" med mig själv (kan man bli det?!). Det jag menar är att jag kanske är så pass nöjd med mitt könsuttryck (jag ser ganska androgyn ut med hjälp av kläder, kroppspråk osv) och att det är därför som jag inte hatar min kropp så mycket? Jättebra isåfall!:)
Ha det gutt!!!
PS. Nu har äntligen Kristdemokraterna sagt ja till att ta bort kravet för tvångssterilisering om man ska få göra ett könsbyte, nu får vi bara hoppas att de inte väntar i evigheter med att ändra lagen! Welcome to 2012!! Läs mer på ”Dags att avskaffa kravet på sterilisering vid könsbyte” - DN.SE.

Hur fan kan man slita en hel dag utan att få NÅGONTING gjort?!

Kategori: life

Tja!
Idag hade jag tänkt städa, packa upp, umgås med min familj, träna Tiffany (vovven), skriva ett inläg här som jag har planerat rätt länge, slappa, snacka med mina vänner, och jag har hållit på hela dan, men trots det känns det inte som om jag har kommit någonstans. Jag har inte lyckats städa, tränat Tiffi, packat upp och det jag har försökt göra har bliviträtt halvdant. Hur lyckas man? Nu är jag såpass trött att jag inte kommer kunna skriva något vettigt iallafall, så jag sparar det så länge. Jag kan förresten säga att jag har lyckats läsa ut några riktigt bra böcker om HBTQ och dom ska jag oxå skriva om:) Hörs!

Hemma, med massor med nya (och gamla) tankar!:D

Kategori: life

Tja!
Nu är jag hemma igen och det känns väldigt bra. Vi hade en underbar semester och skidåkningen var toppen, trevligt sällskap och nya människor.
Först åkte vi buss i 28 timmar, det skulle ha tagit 22, men det var massor med köer och sådan skit:( Det är nästan alltid kul när jag träffar nya människor, att se hur de uppfattar mig. Det beror såklart på vilken dag det är, om jag är "feminin", "maskulin", eller mer "adrogyn". När vi åkte så såg jag nog ut som en "typisk kille" och jag gick på killarnas, eller herrarnas, om man så vill, och de som inte redan kände mig uppfattade mig nog som kille. Men när vi väl kom fram har jag faktiskt varit VÄLDIGT feminin, ialla fall om man jämför hur jag brukar se ut, en kväll hade jag faktiskt tillochmed liiiiite mascara (!) på mig. Under veckan har jag ändå fått rätt många kommentarer som "jag trodde du var kille när vi åkte hit, hahaaha!!", "Varför klippte du av håret, när du är så fint blond?" och när jag var på tjejernas toa så viskades det om mig och när jag var på killarnas toa så fick man undrande blickar. Men jag njuter fan av det! Kanske inte allt för närgångna frågor som "Är du flata eller?" "Är du kille eller tjej?". Det kanse inte är så intima frågor igentligen, men för mig blir det ju det. En sak jag har tänkt på är att jag ofta är mycket mer feminin när jag är på semester band personer som jag inte känner. Jag tror att det beror på att jag , när jag är hemma, verkligen försöker att inte bli sedd som tjej (eftersom folk fortfarande tror att jag är det och att jag hellre passerar som kille om man måste välja) och när jag då inte är hemma kan "leva ut" min femininare sida.
Jag kan iallafall berätta att jag har många nya ideér att skriva om, men jag orkar inte nu efter att ha suttit i en buss i ett dygn:P Ha det gött!

Nu drar jag!!!!!!

Kategori: life

Tja!
Imorgonbitti åker jag och min pappa på skidsemester till Italien:D Med 22 timmars bussresa på varje håll (tråååååkigt!).  Vi kommer att vara där en vecka, och under tiden kommer jag nog inte att ha tillgång till internet, men om jag har det så slänger jag in ell inlägg här. Har föresten hämtet ut "det är vår tur nu" så nu har jag att läsa:D
Hörs om en vecka!

På mitt eget sätt

Kategori: transsnack

Tja!
Något jag har tänkt mycket på är att ibland så verkar det som om att det som om det finns "regler" för hur man ska vara trans. Tex att man ALLTID  ska ha varit/vara helt säker på att man är trans och hur (om man är transsexuell, intergender, transgender eller vad det nu kan vara), att man ALLTID hatar sin kropp osv. Men det stämmer iaf inte för mig. Visst är jag inte alltid säker på om jag är intergender, men jag är väldigt säker på att jag inte är cis, och identifierar mig därför som trans trots att:
  • Jag inte vill operera bort mina bröst. (inte nu iaf)
  • Jag inte HATAR min kropp alltid.
  • Jag vägrade inte att ta på mig klänningar när jag var liten. (Gillade det inte heller iof)
  • Jag har flest tjejkompisar.
  • Jag har sammlat på nagelack (HAHAHA)
Hehe, den sista var kanske inte såå seriös, men jag tror att ni förstår hur jag menar? Innan tänkte jag mycket på detta (har säkert glömmt någon punkt) och undrade om det gjorde mig mindre trans, kanske till och med betydde att jag bara innbillade mig, men nu tror jag att det bara beror på att jag är jag och inte någon annan. Och det gör mig glad att vara trans på mitt eget sätt:D /Hörs

Glad alla hjärtans dag!

Kategori: life

Tja, idag är det alla hjärtans dag som jag firar som singel, precis som alla andra år (varför bryta traditionen?;D). Men det stör mig inte alls, hehe. Av mamma fick jag blåbär (är lite smått beroende av det just nu) och jag gav henne ett jättefint *host* handgjort kort. Inte så speciellt romantiskt kanske, men kul ändå:) Så ha en bra Alla hjärtans dag allihopa, singlar eller ej<3 Ps, Har ni sett den där filmen som kommer upp på googles startsida? (En tjej hoppar hopprep och en kille kommer fram och ska ge henne en ros men hon dissar honom) tydligen är alla hjärtans dag bara till för heterosar enligt google:((( DONT LIKE!!

Känslan när...

Kategori: transsnack

...Ens pappa och bror sitter i soffan och diskuterar hur onödigt kön och genus- debatten är mitt framför en samt menar på att antingen är man väll kille eller tjej, svårare än så är det väll inte och allt annat är trams. Suck! Visserligen vet de ju inte att jag inte är en cis-person (person som inte är något slags trans alls), men det känns ändå seeegt att höra, och det peppar mig ju inte att komma ut precis.
Men nu är jag iaf frisk igen och jag har varit i skolan idag, så det är bra:) hörs!

Vilken HÄRLIG dag! NOT!!!

Kategori: life

Tja!
Har varit hemma idag med min stackars feber och haft det allmännt trist. Det ända som varit lite roligt har varit att min kompis oxå har varit sjuk så vi har skypat och  facebokat och smsat:) Naturligtvis menar jag ju inte att det är kul att hon är sjuk, utan bara att det var kul med lite sällskap. Och ikväll invigs en av mina kompisars bastu och jag skulle ha varit med, men nu är man ju sjuk... SEGT!! Aja, nu ska jag missbruka Alvedon och astmamedicin och vara social med min mamma:) Ha det gött!

Stakars mig!

Kategori: life

Tjena!
Idag har jag ju varit på teatern, och det gick riktigt bra! Vi börjar få till ett riktigt nice manus:) Innan dess var jag ju på bokia för att hämta ut mina böcker som jag beställde förra veckan, men den jag ville ha mest boken | Det är vår tur nu! som jag har skrivit mer om i inlägget "det är vår tur nu, av RFSL", hade inte kommit än. Det hade däremot Hetero av Sandra Dalhén som jag ska börja läsa när jag har skrivit klart detta^^ Sen när jag har läst ut den skriver jag vad jag tyckte om den och om den har varit läsvärd:) Sen ska jag sova, har feber och svårt att andas (har astma), inte kul... Så vi får se om jag kommer till skolan imorn. Hörs!
OBS! Jag skrev detta inlägget igår, och nu när jag loggade in för att skriva ett nytt inlägg så såg jag att det hade sparats som utkasst:((

Filmning!:))

Kategori: life

Igår var jag på fritidsgården för de skulle starta en filmgrupp, alltså ett gäng som ska filma en kortfilm tillsammans, och jag tänkte att jag kunde testa det. Det verkar jättekul så jag ska vara med:) Vi har en idé som jag tror kan bli superbra, men den ska jag berätta om när vi har kommit fram till mer och vett mer:P Vi test-filmade iaf två cener ur vår idé och det funkade super. Ska bli skitskoj.
Och nu innan jag och mamma gick och la oss så gav hon mig en tidning som var uppslagen på ett reportage om folk som "var ett tredje kön" och hon typ "öhh, tänkte att det kunde passa dig att läsa efter det du sa till mig". Man märkte att hon nästan var lite nervös, men det var en såå fin gest! Tack mammsen:) Nu ska jag sova för jag ska upp jättesupertidigt imorron, gonatt alla!

Depp och kompismys

Kategori: hbtq

Tja!
Igår träffade jag en gammal kompis på dagen och vi hade det jätteskoj:) På eftermiddagen/kvällen började jag tänka och tänka och tänka på identitet, vem jag är, VAD jag är osv, och det gjorde mig ganska deppig.. Känns som om jag har glidit tillbaka typ ett halvår i tiden och med mina tankar.. Har ingen aning om hur jag känner längre och det känns pissdåligt. Men förhoppningsvis så kommer allt tillbaka snart och jag blir som vanligt igen. Idag hägde en av mina bästa kompisar med hem och vi hade det mysigt och kul, bakade oboymuffins, gjorde smoothie på banan och jordgubb och hade det allmänt chill:D Nu ska jag försöka sova och bli pigg och imorrn ska jag nog ringa min ungdommsmotagning (brukar ta EVIGHETER att få en tid) för att boka ett möte med Anneli, min psykolog/kurator för att reda ut vad jag känner och vad jag vill göra osv. Det brukar hjälpa. Ha en bra vecka allihopa, det ska jag försöka ha, kram

Det är vår tur nu, av RFSL

Kategori: transsnack

I torstas gick jag in på Bokia och frågade efter "Det är vår tur nu" av RFSL, en bok som att vara ung trans i en tvåkönsvärld. Egentligen måste man beställa den på deras hemsida som jag länkar här boken | Det är vår tur nu!, men jag kan inte göra det för då måste jag få mina föräldrar att gå med på det, behöver använda deras kort osv, och det hade dom inte gjort... Men iallafall såhar jag fråget där innan och då har de bara sagt att de inte har den och inte kunnat ta hem den heller, men nu så sa killen som var där att de inte hade den och att deras leveratörer inte hade den heller, men att han kunde beställa den från hemsidan till mig om jag bara kom och hämtade den på tors:)) Jag blev lite smått överlycklig, så nu hoppas jag bara att han har kommigt ihåg det också;)
Mamma har föresten blivut lite skum sen jag "kom ut".. Hon är lite spänd och poängterar hele tiden att jag "är" tjej, säger typ ni tjejer, gumman osv, samtidigt som hon är extra snäll och har köpt semlor till mig och så.. Men jag antar att jag får ge henne lite tid, haha. Ha en go lördag allihopa! hörs

Det gick bra!

Kategori: transsnack

Tja!
Kom som sagt ut för min kära mamma igår, och det gick ungefär såhär:
Jag (typ gaaalet nervös) -Mamma, jag måste berätta något..
Mamma - Jaha, vadådå?
Jag - Detta är kanske lite komiskt men jag... Jag är, hmm, inte tjej..
Mamma - Okej, vad är du då då?
Jag - Intergender.
Mamma - Som är vad då? ( och där fick jag för allt jag har försökt lära henne om trans de senaste månaderna-.-)
Jag - Typ mellan könen, ingenting, bådeoch.
Mamma- Jaha, då får vi se hur länge det håller och vad det blir sen.
Jag - Ehh, ja.
Mamma - Man du är fortfarande (mitt nuvarande namn) iallafall.
Jag - Ja det är jag väll.. (Kändes inte som rätt tillfälle att fråga om hon kunde skriva på formuläret för att jag skulle få byta/lägga till namn, hehee)
Mamma - men då så.
Jag - Okej då vet du det.
Haha, kan berätta att det blev en lite retarded stämmning, men det är väll sånnt man får ta. Men jag tyckte att det gick ganska bra ändå:D Nej, nu ska jag städa vårt hus(-.-) och sen ta FREDAG! Ha det bäst

Teater och komma ut för Mammsen:)

Kategori: transsnack

Tja!
Har varit på teater idag:) Alltså spelat teater, inte tittat. Jag vet inte om jag har skrivit det, men jag går ju på teater en gng/vecka. Det är jättekul och jag har nog den bästa gruppen man kan ha, vi är tighta, och det är verkligen som en extra familj<3 Vet att det låter klyschigt, men det är faktiskt så! Vi stöttar varandra och ställer upp och vi kan snacka om allt. Jag kom ut för TeaterGruppen idag och alla tog det JÄTTEBRA:D Blev så peppad att fortsätta komma ut nu. Så därför bestämde jag mig att komma ut för mamma oxå ikväll. Hon är inte hemma just nu, men jag ska fixa te när hon kommer hem och försöka få fram det på ett gulligt sätt.. haha. Känner mig neeervös just nu, men jag ska försöka att överleva:D Håll tummarna:) Kramisar

Chillar och har det gött

Kategori: life

Tjänare! Igårkväll var jag hos en kompis med några andra, vi var nog 7 st tror jag, vi kollade film, snackade o hade det gött:)) Idag har jag studiedag och bara varit ute med hundarna och städat.. Ska till fritidsgården ikväll, var inom där en snabbis igår oxå och där har börjat en ny skitball gubbe (som personal då).
Haha, inatt drömde jag en sjukt skum dröm oxå (jag drömmer nog ovanligt mycket o skumt tror jag?? Eller oxå kommer jag bara ihåg sånt som jag drömmer om så att det verkar mer än det är.) : Jag och mina kompisar var hemma hos den kompisen som vi var hos igår, och de böjade prata om tans eller sexuella lägningar, jag minns inte riktigt, och jag fick typ värsta utbrottet och bara skrek och kom ut för alla.. Ush vad jag skämmdes efteråt.. Men sen tog nog drömmen slut eller ngt för jag minns inte mer:3 Haha, men jag undrar vad det ska betyda, för alla drömmar betyder väll ngt, right? Kanske att jag är trött på att låtsas vara ngn jag inte är, för det är jag. Eller låtsas och låtsas, det är mer det att folk inte VET vem jag är, men det ska det snart vara slut på>:D Nej nu ska jag dra och göra något nyttigt tror jag. Pöss!