varkeneller

Were here, were queer, get used to it!

bullshit

Kategori: hbtq

Hej!
Nu är jag hemma i skåne igen efter besök i dom smålänska skogarna och i nått annat litet ställe vid typ norrköping. Det har varit mycket trevligt, men det är otoligt skönt att vara hemma. 
På vägen dit så örde vi typ ett radioprogram om hen-debatten och lite sånt. Min kära fader blev lite berörd av det,men på fel sätt. Han tyckte attd det var
"HELT SJUKT LARVIGT att hitta på ett sånt ord (han har nog hört det innan, men nu hade han väll tid att tänka på det eller något), VAD ska man med det till? MÄN är MÄN och KVINNOR är KVINNOR och allt annat är påhitt! Dettta ledde dessutom in honom på homosexuallitet, det är inget att ha, det är ju bara en trend! Tur att ingen av mina barn är en hen, eller bög."
Detta känns ju UNDERBART för mig att höra, med planer på att komma ut för honom nu i höst, för att kunna påbörja utredningen. Vettefan hur detta kommer att gå alltså. Men vi får se, jag kan ju inte precis påverka utgången, det är HAN som måste ändra sig, inte jag. 
Däremot har jag flera gånger under resan blivit tagen för kille, vilket känns jättebra! Bättre kille än tjej iaf om man säger så. 
Hade så gött!

Semester!

Kategori: life

Hej! Imorgon så åker jag med min familje på en rundtur i sverige, vi skähälsa på lite släkt och vänner och så. Jag kommer hem igen på tors. Jag tror inte att jag kommer att ha tillgång till data eller internet när vi är iväg, men vi får se. Ha det så bra så länge! :)

LÄSLÄSLÄS

Kategori: jämnställdhet

Novell

Kategori: tips

Hilde (hennes blogg finns i länkarna) har skrivit en jättefin novell som jag tycker att ni borde läsa. Hon har skrivit den till en novelltävling, och om hon vinner så kommer den med i tidningen. Skriv gärna om ni tycker att den är bra eller har några andra kommentarer! (har såklart frågat om jag får lägga upp den!)
Här kommer den:
Det går en människa på en väg. Den här människan är huvudpersonen i den här berättelsen. Gruset knastrar när hen går. Hen har rufsigt blont hår och märka kläder. Hen fryser lite eftersom att hen varit dum nog att strunta i jackan. ”Det är ju sommar” hade hen tänkt. Det börjar skymma nu och då var det inte så varmt längre. Myggorna surrar runt hens huvud, men hen ignorerar dem. De har väl också rätt att leva, tänker hen. Hen stannar några meter utanför busskuren.
 Snart rullar bussen in. Pysande öppnas dörren och hen håller sitt kort mot läsaren. Blipp. Hen går långsamt längre bak i bussen. Det är inte mycket folk – högst sex personer – och hen sätter sig långt borta från allihop. Hen försöker slappna av, men är för rastlös. Det är mörkt ute och lamporna fladdrar förbi utanför fönstret. Det är sen kväll och bussen gör inga stopp.
 Långsamt känner hen något välbekant komma krypande i maggropen. Hen har känt så förut, många gånger, men ända är det alltid lika plågsamt. Hen försöker hålla sig lugn, men andas snabbare och snabbare. Det enda personen kan höra är dunket i tinningarna och bruset i öronen. Hen försöker stänga ute allt annat. Hen lutar sig fram, blundar och håller för öronen. Det trycker i bröstet. Som om hens lungor var för stora för att få plats i hens kropp. Hen känner hur klaustrofobin och paniken stiger. Nu hyperventilerar huvudpersonen, men det finns inget hen kan göra. Hen tror att hen ska dö, precis som varenda gång. Hen försöker öppna ögonen, men skenet från lamporna är alldeles för starkt och det flimrar bara för hens ögon. Hen känner sig snurrig.Plötsligt tvärbromsar bussen och vår huvudperson rycks fram och slår huvudet i sätet framför. Det var över. Lika snabbt som ångestattacken kom försvann den igen. Personen kliar sig i huvudet på punkten där hen slagit i. Hen kan redan känna en liten bula. Hen känner sig svart, och alldeles, alldeles tom. Hen tittar sig omkring och upptäcker att ingen har märkt något. Ingen har sett att hen höll på att dö. Men i mittgången kommer en person gående. Personen sneglar lite på hen. Personen har rött, fixat hår som spretar olydigt i luggen och svarta, glittriga skor. Den fortsätter gå bakåt, ända längst bak, och så öppnar den toadörren.
 Den rödhårige utstöter ett äcklat ljud och stänger dörren med en liten smäll. ”Vad är det för mening med att ha en toa som är alldeles för äcklig för att använda?!” säger personen rakt ut i luften. Hen suckar tungt och sätter sig ner på andra sidan mittgången. ”Men den var ju faktiskt inte äcklig från början” invänder huvudpersonen. ”Någon måste ha använt den för att den skulle kunna bli äcklig.” Den rödhåriga tittar på hen. ”Sant… Men ändå! Nu måste jag ju hålla mig ändå till Riksvägen!” Vår huvudperson skrattar lite medlidsamt. Hen känner sig varm och litet gladare. ”Men det är faktiskt bara 5 minuter dit. Jag ska också gå av där” säger hen och ler. Den andre drar handen genom håret i ett försök att fixa det, men förgäves. ”Ska du? Vad kul! Då får jag ju sällskap.” Den andre möter hens blick och ler tillbaka. Sen korsar hen benen och säger: ”Fast då måste du få mig på andra tankar innan jag kissar på mig!” Huvudpersonen börjar plötsligt svettas.
 Kom igen nu då! Säg nåt smart! ”Okej, tänk på det här: om du äter upp dig själv, blir du då dubbelt så stor eller försvinner du helt?” hen suckar. Något smart var det ja... herregud vad korkad du är! Den rödhårige funderar lite och säger sedan: ”Men det funkar ju inte i vilket fall. Har du ätit upp dig själv så måste du ju ha ätit upp din magsäck också, alltså kan köttet inte brytas ner. Och du kan ju inte bli mer än du redan är. Man måste ju ha samma massa fast bara lite missformad.” Hen blir förvånad över att den rödhårige tog frågan på allvar, men också glad och lite smickrad. ”Nej, man måste ju försvinna! Man tuggar ju upp sig själv med tänderna och när man har ätit upp strupen och halsen och allt så borde ju smulorna bara trilla ut på marken.” Den andre protesterar: ”Men då finns man ju kvar!” Huvudpersonen sträcker upp handen och trycker på stopp-knappen. ”Fast då sitter man ju inte ihop längre” säger hen och ler retsamt mot den röde som ler tillbaka. Båda två känner hur det pirrar till långt nere i magen. Den röde torkar av lite handsvett på byxorna.
 ”Vi ska förresten av nu” säger huvudpersonen. De båda människorna reser sig upp medan bussen saktar in. Den rödhårige drar upp byxorna lite, men det dröjer inte länge innan hen visar lika mycket av sina underkläder som från början. Dörren öppnas och den rödhårige säger: ”Jag heter Henrik förresten. Vad heter du?” Henrik. Vilket fint namn. ”Albin.” Båda två går ur bussen. Henrik tar ett fast tag om hans hand och skakar den. ”Trevligt att träffas Albin.” Henrik ler. De båda pojkarna ser varandra i ögonen och för Albin känns det som att de känner varandra sedan länge. Han har längtat efter den här personen i alla fall, det var han helt säker på.
 ”Bor du här i närheten?” frågar han. Henrik nickar. ”Jag har precis flyttat hit. Hur gammal är du? Vi kommer nog börja i samma klass till hösten skulle jag tro.” Yes. Albin kunde inte låta bli att jubla inombords. Killen är ju skitsnygg!”15. Jag ska börja nian på Åsens skola här borta.” Henrik skiner upp. ”Grymt! Då är det bara att hoppas…” Båda pojkarna känner samma pirr i magen. Båda pojkarna hoppas allt de kan att den andra känner lika dant. ”Vi får träffas någon dag. Sommarlovet är långt” säger Albin. Han rafsar ner sitt telefonnummer på en liten lapp och sedan skils de åt. På vägen hem känner han sig upprymd och glad.Ångestattacken kanske inte var så farlig ändå, när han tänkte efter.
Jag måste säga att du har gjort ett jävligt bra jobb hilde. 
 

Vad är planerna?

Kategori: transsnack

Vad är nu planerna för mig?
Jo, i höst börjar jag åttan, och jag ska jobba ihop höga betyg. I höst/vinter börjar jag på utredningen. Jag kommer att få remiss till bup (barn-ungdoms-psyk) och därifrån komma vidare till sexolog osv. Det kommer säkert att ta tid, och eftersom att jag är så ung så kommer dom antagligen vilja följa mig lite längre än vanligt. Men åandra sidan så vill jag ju inte ha några kirurgiska ingrepp, utan "bara" stophormon.
Just nu så kollar min psykolog om man bara behöver ha en av vårdnadshavarnas tillstånd att börja utredningen, eller om man kan få något tillstånd att börja ändå eller så. För det finns en rätt stor risk att jag inte kommer att få börja utredningen om min pappa måste godkänna... Men jag SKA lyckas, kosta vad det kostar vill. Mitt mål är att vara klar med utredningen tills jag är 18, och då börja med stophormon direkt. Det är bara tt hoppas att allt går bra på vägen. 

Ojdå

Kategori: transsnack

För någon vecka sedan så insåg jag att min kropp nästan borde vara färdig växt. Det är såhär jag kommer att se ut, i princip. Jag har vuxit om min mamma och min syster och har inte växt märkbart på rätt länge. Formerna är rätt vuxna. Ansiktsdragen är rätt "tonnåriga" men kommer antagligen inte att förändras så mycket dom heller. 
Jag kanske kommer att gå upp och ner i vikt, men det är ju sånt som aldrig slutar ändras. Om jag har tur lever jag så länge att jag kommer att få rynkor och gäddhäng, men det är det lite väl tidigt att oroa sig över nu.
Antagligen kommer hela jag att utvecklas tillbaka lite av stopphormonet, men det är ju inte ens säkert att jag får, och om jag får det så kommer det att vara om fyra år, när jag är arton och har fått rätten att själv bestämma över min egna kropp. Just nu är jag inte nöjd alls, men förhoppningsvis har jag ett helt liv på mig att vänja mig vid mig själv. Jag tycker att jag är för klumpig, tjock, oformlig, trots att jag vet att jag är rätt smal, fin och frisk. Jag har en helt normal tjejkropp. Det är inte vad jag vill ha, men jag får försöka förbättra den så mycket jag kan. 
En lockande tanke är att försöka gå ner i vikt, så att jag blit ännu smalare, då borde mina former försvinna, men jag har lovat mig själv att låta bli, man ska inte banta i 14 års ålder, det sabbar bara kroppen. Man ska heller inte banta när man redan är smal, så hela den idén är rätt korkad faktiskt. Det jag kan göra nu är att ta hand om min kropp, och sen kämpa för och hoppas på stophormon. 

Faktiskt

Kategori: life

så mår jag mycket bättre än jag trodde att jag skulle göra vid dethär laget. Jag är ute med olika kompisar, idag har jag tex tagit tåget till malmö med lite teatermänniskor, och är allmänt social. Även när jag är hemma, sysslolös, så går jag upp i hyfsad tid och hittar på saker, istället för att sova bort dagen och sen sitta vid datorn på natten (det är inte bra för mitt bloggande dock). Men jag är faktiskt stolt över att jag klarar det så bra. Men, det är ca 5 veckor kvar på sommarlovet, så jag antar att det fortfarande kan ändras. Imorgen ska jag träffa Hilde och det blir nice. Haha jaghar dessutom komit på en lite randome sak, jag har linser, och tack vare dom kan man enkelt räkna ut hur jag mår; om jag har dom på mig varje dag så mår jag bra, eller väldigt bra. Om jag slarvar med dom, eller struntar i dom helt, så mår jag kasst/är så trött att jag tror att jag ska dö. Haha, inte så intresant, men då vät ni.