varkeneller

Were here, were queer, get used to it!

Upptäckter

Kategori: transsnack

Nu under teaterlägret har jag upptäckt en sak; min röst är ljus. Typ jätteljus. Jag har alltid trott eller haft för mig eller något att min röst har varit mörk, eller iaf INTE LJUS. Jag fick i tisdags reda på att så inte var fallet. Vi spelade in radioteater, och var i studio och så, ascoolt! Jag spelade kille (såklart, tror aldrig att jag har fått roll som tjej, haha) och spelade in och höll på, men när vi var klara sa studiokillen typ; "bra, jag tror inte att vi behöver redigera så mycket, men din röst var alldeles för ljus *pekar på mig*, för att vara kille. Men jag tror nog att det går att fixa." JAHA TACK FÖR ATT DU KROSSADE MINA FINA TANKAR OM ATT HA EN MÖRK OCH FIN RÖST BITCH. Det var flera andra personer med tjejröst som spelade killar, men deras röster var tillräckligt mörka. Men aja, jag tänker försöka att fortsätta att leva i min fina illusion, trots allt. Idag spelade vi upp, och efteråt kom det fram en helt okännd tjej till mig och sa att jag var jätteduktig, spelade bra, och att hon hade svårt att säga om jag var kille eller tjej. Hon hade suttit och funderat på det hela tiden haha. Men jag blev iaf jätteglad och det tog nästan bort min bitterhet över rösten, mahaha. :P Imorgon är sista dagen på lägret, och det är såå trist. Adjö

JAHA, VAR DET SÅ DET VAR?

Kategori: transsnack

Idag när jag sa att jag är trans (det är större chans att personen vet vad tans är än att den vet vad intergender är) så svarade hen,
"jaha, men jag trodde bara att killar kunde vara transvestiter. Fast då är man ju kanske inte kille utan en hen." Wow. Jaha. På två meningar lyckades denna (vuxna) person få med tre sjukt irriterande saker. 
1. Är man trans så är man transvestit. 
Det finns Transsexuella, intergenders, transgenders, nongenders, biggenders osv, men det ända som är "känt" verkar vara transvestiter. Kanske vet dom flesta vad transsexualitet är också, men fortfarande verkar många tro att det bara finns transvestiter. Iallafall här där jag bor. 
2. Bara killar kan vara transvestiter.
Det är mest välkänt att killar är transvestiter, ja, men såklart kan tjejer (och andra kön) också vara det. 
3. Är man inte kille och inte tjej så är man EN HEN. 
Det finns inget som heter "en hen". "En hen" får väll gå att säga när det behövs, eftersom det inte finns något ord för hen som det finns för tex hon (hon=tjej/kvinna), men oftast behöver man inte det.
Om man bara inte vet könet på en person, typ om man ska till doktorn, så kan man tex säga att man ska gå till just doktorn; Jag ska till sjukhuset för att låta doktorn titta på mina svullna tånaglar, hoppas att hen är duktig. 
Om man ser en "svårkönad" person på stan som man tycker är snygg kan man säga till sin kompis; "kolla vad snygg hen är"(som i vad snygg hon är), man behöver liksom inte säga "Vilken snygg hen" (som i vilken snygg tjej).
Varför tycker jag att det låter så dumt? Det är samma sak som att säga "jag är i en han", och det låter ju dumt, och det är liksom samma sak. 
Kan inte komma på något tillfälle när man MÅSTE säga "en hen", men det finns säkert, och ja då får det väl duga. Blev lite flummigt förklarat, men ja ni fattar. 
Adjö.

……………...

Kategori: transsnack

-Men vad är så jobbigt med att vara tjej då?
- Mitt problem är inte att jag är tjej, mitt problem är att jag INTE är tjej. 

Hoppsan

Kategori: life

Det som inte kunde hända har hänt. Det som aldrig skulle hända har hänt. Jag tror jag är kär. Läskigt men kul. Resten av livet är också bra, bättre än på länge faktiskt. På dagarna spelar jag teater, på eftermiddagarna och kvällarna träffar jag vänner. Jag är glad överlag, helt enkelt. Efter teaterlägret (slutar imorgon om en vecka) så kommer jag ha mer tid att skriva riktiga inlägg också. Nice. Ha en awesome midsommar allihopa, degt ska jag ha!:)

KOLLA

Kategori: tips

Börjar fan nästan böla av braighet, kolla på denna (långa) kortfilmen. Så bra!
http://www.svtplay.se/video/139626/som-en-zorro
Nej, det funkar fortf inte att länka som vanligt..

Fullt upp

Kategori: life

Hej! Imorse så insåg jag att jag inte hade suttit vid datan på över två dygn. Det är något av ett rekord för mig. Jag har haft mycket att göra, och det är ju alltid kul. Igår var jag på liseberg med mina kompisar, jävligt nice. Jag träffade en transkille som var väldigt lik en kille vars blogg jag läser, så jag gick glatt fram och presenterade mig och frågade om han hade en blogg (var ju inte helt säker), och det hade han. Jag sa att jag läste den och tyckte att den var bra osv. Nu när jag kollade på bilderna på bloggen, så inser jag att det inte var samma kille, men dom var sjukt lika. Jaja^^ Jag lyckades även bli portad från colorado (man åker i runda båtar och blir nersprutad med vatten)... Vi hade helt enkelt en bra dag. Idag var jag på teaterlägret. Nu är jag sjukt trött, och tänker sätta på en film, och vara lagom lat.

Sommarblues?

Kategori: life

Hej. Igår fick jag sommarlov, och det är jävligt skönt. Hittils har jag haft fullt upp, och även dom närmsta dagarna är fullbokade, och på tisdag börjar teaterlägret som kommer att vara i två veckor. :) Efter det har jag ingen aning om vad jag kommer att göra, och det skrämmer livet ur mig. Jag är orolig att när jag inte måste dra mig upp för att komma till skolan (eller teaterlägret), så kommer jag inte heller att gå upp. Det är lite typiskt mig att sova så fort jag får chansen, och även om jag vet att jag inte mår bra av det så gör jag det ändån. Jag vet att min panikångest kan bli värre om jag inte sysselsätter mig. Jag vet att ju mindre jag gör, ju tröttare blir jag. 
Jag MÅSTE helt enkelt ta mig för saker, hur trött jag än är, för jag tänker inte inte inte glida ner i någon sorts zombieliknande tillvaro. Jag ska ta mig igenom detta sommarlovet och njuta av det, och sen komma tillbaka till skolan på topp. Jag ska skaffa mig bra betyg, och få ett bra liv. Inte komma tillbaka som jag är nu, när jag inte ens klarar av att sitta kvar hela lektioner, eller ens skriva upp läxona och låtsas att jag tänker göra dom. Jag vill fixa det här, och ta kontroll över mitt liv igen. PUNKT.

Utmaning!

Kategori: life

Har blivit utmanad av Intersexorwhat, för ganska länge sedan, men pga att jag inte har kunnat se alla mina kommentarer så såg jag det först idag. Menmen, vi kör ändån!
Jag ska svara på 11 frågor, skriva elva nya frågor, och utmana elva nya personer att svara på frågorna jag skrivit. 
 • Varför startade du din blogg? SVAR: Föa att jag ville få andra att förstå, och att jag ville skriva av mig. Förut hade jag ett block, men det blev drygt.
 • Vad är din sysselsättning, pluggar du eller har du något arbete eller kanske både ock? SVAR: Jag pluggar, slutade sjuan idag. :P
 • När brukar du få presationsångest? SVAR: Så fort jag kliver in i ett klassrum. -.-
 • Vad är dina tankar om att behöva "komma ut" gällande sexuell läggning? SVAR: I min drömvärld borde min inte behöva komma ut om det. Om man inte tog förgivet att alla var hetero, skulle man ju inte behöva komma ut som ikke-hetero. Men som det ser ut nu så "måste" man ju nästan komma ut, om man inte vill att alla ska ta förgivet att man är något man inte är. 
 • Har du någon fantomkänsla i form av att en kroppsdel saknas, är överflödig eller på annat sätt är "fel"? SVAR: Ja, mina bröst ska inta finnas. Inte mina höfter heller.
 • Definierar du dig som ditt juridiska kön? SVAR: Nope.
 • Hur skulle en ideal partner vara för dig? (Kärlekspartner eller annan partner spelar ingen roll.) SVAR: Hmmm.. Väldigt öppen, ha humor, man måste kunna prata om "djupa" saker om det behövs, gilla att laga mat (för det gör inte jag. ;P), inte fobisk (homo eller anat) på något sätt, och inte bry sig om normer. 
 • Hur definierar du sex? SVAR: Sex kan vara vad som helst. Det är ju olika för olika personer. För någon kanske heterosex i missionären är sex, för någon annan kan det vara sex att skicka sexiga sms med någon okännd person som man inte vet någonting om. Något som är sex för någon annan kan ju vara helt osexigt för mig. Så mitt svar är väll att allt kan vara sex, men inte för alla. 
 • Anser du dig själv ha sexdebuterat? Varför/varför inte? Förklara gärna utifrån din egen defninition av sex. SVAR: Nej, det har jag inte. Varför? Jag har aldrig varit tillsammans med någon, är okysst, och faktiskt inte speciellt intreserad. Har inte ens varit i närheten av att göra något sexuellt överhuvudtaget, och därför har jag heller inte sexdebutterat. 
 • Vem/vilka är din(a) största förebild(er)? SVAR: Alla som klarar av att leva utan fördommar mot andra människor. 
 • Vad skulle du vilja göra för världen? SVAR: Allt. 
Mina frågor: 
 1. Om du fick lägga till en sak på/till dig själv, vad skulle det vara? (sångröst, en extra arm osv)
 2. Hur många personer kan du helt ärligt säga att du har älskat utanför familjen i ditt liv? (kompi eller partner eller annat)
 3. Om du har börjat gilla en person, vad skulle den personen kunna göra för att få dig att säga upp kontakten  så fort du bara kan? Om du bara får välja en sak? 
 4. Den mest irriterande frågan du någon sin fått, och av vem?
 5. Det mest irriterande påståendet du fått höra om dig själv? (typ; du är inte alls gay, det är bara en fas.)
 6. Vad är det dummaste du någonsin har gjort?
 7. Länka till ett filmklipp eller låt som du tycker att alla borde se/höra.
 8. Hur vill du bli när du blir gammal? Och hur tror du att du blir? Sur, gaggig, gullig, bullbakande osv.
 9. Vad tycker du om att så många saker är uppdelat i kön, tex matte och husse, servitris och servitör osv. Tycker du att det borde finnas ett könsneutralt ord för dessa, typ som hen?
 10. Hund eller katt? 
 11. Hur definierar du en familj?
Jag har utmanat: Elias,Ur en transkilles synvinkel   Alexander,Living in a world without you  Visse,Visselpaj » Reflektioner om normer, genus och vardag, Pinocchio,Pinocchio - Jag & Pinocchio delar samma dröm; att en vacker dag bli en riktig pojke.  Tobeaboy,tobeaboy - Hej. Jag som skriver här är anonym. Jag är 13 år och är transperson. Jag föddes "som tjej" men vill vara ungefär en pojke. Denna blogg har jag för att dela med mig av mina tankar, funderingar och för att lära folk mer om trans och homosexualitet. Transfobi och homofobi bygger på okunskap. Om fler vet mer om HBTQ (homo, bi, trans, queer) så blir samhället så mycket enklare för ALLA. Jag skriver också om minna depressioner och tankar och självskadebeteende. Behandla ingen illa bara för att de inte är precis som dig. Det är svagt. Väldigt svagt., Aresinoe,Fanny, Christoffer,Gaymasens Blogg - Finest.se,  Sebastian,killenutankuk,  Trollhare,trollhare | Welcome to the freak show,  Charlie,Charlie FtM - Människa, precis som vem som fucking helst., Hildur,allmäntflumm - flummigt värre !

Det funkar fortfarande inte att länka som vanligt, så det får bli sähär. :/

NEEEEEJ!!!!!!

Kategori: life

Fuck! Nu har blogg.se fått en ny design, och plötsligt så fär jag massa komentarer (som jag blir jätteglad över) från länge sedan. Jag har alltså inte sett komentarerna innan, trots att vissa är från typ mars. Nu har jag dock lyckats publisera dom, bättre sent än aldrig som man brukar säga. Så om jag inte har publicerat er kommentar/svarat på er utmaning, så sorry! Nu har jag dock gjort å att jag inte behöver godkänna kommentarerna innan dom läggs ut, så nu hoppas jag att det kommer att funka.

Grattis finaste Hildur!<3

Kategori:

Idag fyller min fina vän Hildur 14, och vi var hemma hos henne nu på eftermidagen och chillade och firade. Jävligt nice! 
Är så glad att jag har henne (och mina andra vänner såklart!), utan dom hade jag garanterat levt mitt liv foreveralone ensam i min säng typ. Jag hade aldrig haft ett så bra och roligt liv som jag faktiskt har. Fan alltså, ville bara säga att jag älskar er. Kram!
Har förövrigt slutat skolan idag. Så nu ska här hållas sommarlov!:)

Tack, men nej tack.

Kategori: transsnack

Jag måste bara säga att jag HATAR att få vissa presenter av nära och kära. För ett par dagar sedan så fick jag en väldigt tjejig tröja av våra grannar, som vi umgås rätt mycket med. Jag vet att dom bara menar väl, men det känns så jävla sorgligt ändå. Att dom anstränger sig för att jag ska bli glad, och att jag bara blir ledsen. Men dom vet ju inte att jag är intergender, så det är inte så farligt. Men idag så gav mamma mig en avslutningspresent (slutar skolan imorgon), ett armband. Det är ungefär så övertjejigt det kan bli. Fint, men inte på mig. Jättesnällt, men jag kan inte låta bli att undra hur hon tänker? Hon bor med mig, så hon om någon borde väll veta att jag aldrig har på mig sånt? Hon vet dessutom att jag inte identifierar mig som tjej... Menmen, dag får se det som den fina tanke det är iaf. Vi hörs!

Det är fegt att slå människor.

Kategori: jämnställdhet

Jag har blivit inpererad av detta inlägget nu kollar du på fel skärm igen... - allmäntflumm som Hildur har skrivit. Jag antar att hon menar såna här bilder:
Jag håller såklart med Hildur om att killar inte ska bli behandlade kasst, eller alltid behöva vara starka, aldrig gråta osv. Men det som jag stör mig mest på är att dessa bilder finns. Jag menar, dom SKA verkligen inte behöva finnas, är det så osjälvklart att man behandlar tjejer med respekt att man måste göra någon slags reklam för det??? Kan inte tjejer säga ifrån själva, måste dom ha en skäggig kille som säger ifrån åt dom? Nej, jag tror inte det va.
"Det är fegt att slå tjejer" Ja, det är det. Lika fegt som att slå någon överhuvudtaget.
Vad tycker ni?

Kent-Socker

Kategori: Musik


Köp

Kategori: life

Jag lovade ju att jag skulle lägg upp bilder på det jag körte på Swedenrockmarknaden. Här är den gigantiska prideflaggan:
Ingen superbild, men ändå.
Jag köpte två tröjor också, men dom kan jag inte hitta på grund av dethär:
Bara en liten del av ett stökigt rum. Som jag råkar bo i.

Pronomen

Kategori: transsnack

Pronomen.
Just nu blir jag kallad hon. Där jag bor nu har jag bott i princip hela mitt liv, och nära nog alla ser mig som tjej. Jag har två år kvar tills jag flyttar och börjar gymnasiet. När jag flyttar och "börjar om" så vet jag inte vad jag kommer bli kallad eller vilja kallas. Känner inte mig bekväm med hon eller han, men inte heller med hen. Jag vill inte bli kallad hon, eftersom att folk automatiskt ser mig som tjej då, likadant med han. Samtidigt känns det fel med hen, men jag tror att det beror på att det är så nytt och uppmärksammat. Om man använder hen så tänker folk till, stannar upp och sen går dom tillbaka till ämnet igen. Jag vill inte att folk ska reagera så så fort någon pratar om mig. Förhoppningsvis ändras detta rätt snart, och blir mer "normalt" och accepterat, men då måste ju några gå först och ta bort det nya och ovanliga med hen.
Just nu får folk dock kalla mig hon, eller vad fan dom vill. Det är liksom inte lönt att ändra på saker nu. Här känner folk mig som en liten flicka, och jag är tyvär väldigt säker på att det inte går att ändra på.

SwedenRock-marknad

Kategori: life

Idag var jag och tre vänner på Swedenrock-marknaden. Väldigt chill. Förutom att det ramlade e full gubbe över mig, haha. Och att ett annat fyllo försökte ragga på Hildegard. Doch räddade jag henne genom att säga att vi var tillsammans. Eller räddade och räddade, hon hade antagligen klarat sig ändå, haha.
Imorgon kommer bilder på dom awesomea grejorna jag köpte (bla en gigantisk regnbågsflagga) och ett inlägg om pronomen. Sov så gott och ha det så bra och allt det där. :)

Borde mens vara gratis?

Kategori: samhälle

FUCK IT!

Kategori: life

Mamma har fått reda på att jag ljugit för henne för att kunna gå till UM. Och varför... Pappa vet att jag var på UM och är förbannad över det. Han vet dessutom att jag ljög. Så nu är det ett jävla liv här. Antar att det blir bättre, men jag vågar inte ens tänka på i höst när jag ska berätta för honom om att jag är intergender. Så kort sagt, fan med.
I höst bär det iallafall av till BUP för utredning. Känns bra.

Nej vad pinsamt!

Kategori: samhälle

Seriöst. Såg precis en del av Nationaldagsfirandet på 1an. Dom "firade" på skansen, och alla såg ut ungefär såhär:
Mycket pinsamt. INGEN sjöng med när artisterna försökte få igång publiken, talen var stelare än dom var på Estelles dop, och Kungafamiljen satt och glodde.
Antingen får vi väll ta efter Norge och fira på riktigt, eller så kan vi väll skita i det? Men nej, som vanligt så ska Sverige vara lite lagom i sitt firande. Sverige är alltid lagom. Man ska vara lagom trevlig, man ska vara lagom social, ha en egen lagom utstickande stil och ha lagom intressanta tankar. Hurra för det.
Hoppas iallafall att ni har haft en bra dag, och att ni har firat Sverige lagom mycket.

Ingen hemlighet

Kategori: transsnack

Nu vet nästan alla mina vänner/kompisar att jag är intergender. Det känns bra, och ingen har (hittills) tagit det dåligt. Det är lite kul, ingen som har pratat med mig om det har blivit så jätte förvånad, eller jo, kanske lite, men dom har liksom aldrig haft jätte svårt att tro det, det har mer varit typ; Jaha, då vet man det. Och det är såklart jätteskönnt. :) Jag har en person (nära vän) kvar som inte vet det än, och frågan är om jag vågar berätta. Vi får se. Men med alla nya människor ska jag berätta direkt, det är bättre att dem eventuellt drar innan dom betyder något för mig.
Jag vet ju hur det är, om dom inte respekterar mig för den jag är så är jag värd mer, men det är ju inte så lätt att tänka så. :P
Nu ska jag dra och ha släktmiddag, för att fira att jag har överlevt mitt trettonde år och nu har fyllt fjorton. Ha det bäst!

Så blev det!

Kategori: life

Ögonbrynet, ser lite fail ut på nära håll, men aja.

Luggen

Sorry!

Kategori: life

Förlåt att jag inte har skrivit ett vettigt inlägg på ett tag, men det har hännt mycket. Kommer mer snart. Nu ikväll har jag veit hos en kompis och jag fick för mig att det var en jättebra idé att slinga luggen (som annars är blond) svart. Så nu är det gjort. Har dessutom raket det ena ögonbrynet randigt, svårt att förklara, men bild kommer imorgon (eller idag)!! Ha det bäst.

NOLIFE.SE

Kategori: life


Bästa covern <3

Kategori: life

...

Kategori: life

Vad är jobbigast med att vara trans?

Kategori: hbtq

Det finns mycket som (enl mig) är jobbigt. 
Kroppen är jobbig; Jag hatar mina bröst. Jag hatar mina höfter. Jag stör mig på att mitt ansikte är "tjejgulligt". Är irriterad på att jag har en såkallad timglaskropp. Folk anser att det är fint med timglas, och det är det säkert, men inte på MIG!
Men det som är jobbigast, ja faktiskt manglar kroppens jobbighetsgrd med hästlängder, är (nästan) hela sammhället. Sverige ska ju vara jättejättejämnställt, och öppet och accepterande, vilket vi säkert är på många vis, men det märks fan inte om man kollar på hur folk reagerar.
BARA för att folk VET att jag råkar vara född med en styck fitta på kroppen, så blir jag behandlad efter det. Som igår, när jag var på släktkalas, fick jag frågor om det är någon snygg kille i klassen, om jag har pojkvän, om jag har haft någon. När jag svarade nej så frågade dom om ingen var kär i mig då, jag är ju så söt (!). Jag svarade att det finns en som jag vet gillar mig, och dom ville såklart att jag skulle berätta. Jag sa att hon heter **** och är så och så gammal bor där och där osv. Och vet ni vad dom säger? Men Alex, sånnt kan du inte hålla på med, du som är så fin, du kan lätt få en pojkvän osvosv. Jag blir så jävla sur!
Om man snackar om trans kan man höra saker som: Ja, det var då lättare på min tid när flickor var flickor och pojkar var pojkar.
Man blir uppdelad kille/tjej hela tiden, även när man inte tänker på det, klädaffärer, skoaffärer, skolan arbetsplatser, barnkalas, och nästan överallt på ett eller annat sätt.
Har man olika kön har man också olika förväntningar på sig, tjejer pluggar hårt, och får ett bra jobb. Vill ha familj, och barn. Gillar att träffa vänner på små mysiga fik, och bara sitta där och snacka skit om folk. Gillar att hjälpa till gör dom också. Killar skiter i skolan, är äventyrliga, längtar inte så mycket efter barn och får ett jobb som är välbetalt (trots att dem sket i skolan).
Om man som biologisk tjej, men inte är så tjejig, så är man antingen en pojkflicka, eller gay. Och om man är född med kill-kropp, men beter sig tjejigt, gudförbjude, så är man bög. Och om man bryter mot normerna i samhället, då är man körd.
Folk säger att det bara är en fas, att dom (eller någon i deras närhet, typ kusin) också var där, också "trodde" att dom var trans, eller helt enkelt bara klädde sig i det andra könets kläder. BARA för att revoltera, såklart.
Folk tar sig makten att fråga en vem man vill ligga med, vad man har mellan benen, och andra, ofta rätt otippade, intima saker. Gör dom inte det, så låtsas dom att dom FÖRSTÅR en, säger att dom förstår precciiis hur det känns och att dom älskar/tycker om en ÄNDÅ!
Hade vi levt i en värld där det inte spelade någon roll om man hade fitta eller kuk hade jag antagligen inte märkt att jag var trans, jag hade aldrig mått dåligt över det, eller ens tänkt på det. För om hela fitta/kuk grejen hade varit ungefär lika stor (liten) som om man är höger eller vänsterhännt, hade det heller inte spelat någon roll vad man hade. Men nu är det inte så, och mitt svar på frågan är att samhället är det som är värst.

Utmaning, igen!;)

Kategori: hbtq

Svarar på Hildegards utmaning, allmäntflumm - flummigt värre !, men gör ingen egen, har ju precis gjort det!;)
1. Vad hatar du mest med dig själv? SVAR: Att jag har ett visst självhat.
2. Om man äter upp sig själv, försvinner man helt eller blir man dubbelt så stor, vad tror du? SVAR: Man blir lika stor som man var innan, jö!
3. Har du några fobier? SVAR: Klaustrofobi, och snigelfobi. :P
4. Om du fick lägga till ett skolämne, vilket som helst, vad skulle det vara? SVAR: Lägg dig ner och sov.
5. Vad är din största lyckokälla? SVAR: Vänner och hund.
6. Trä eller metall: SVAR: Trä
7. Din favorit tv-serie? SVAR: TVshop. Nej, jag vet inte.
8. Vad stör du dig mest på för tillfället? SVAR: Otacksamma människor.
9. Vilka bloggar följer du? SVAR: Dom som jag ha länkat till.
10. Vad tycker du om hbtq-personer över huvud taget? SVAR: Att dom (vi) är människor, och oftast jävligt coola.

BINDER!!

Kategori: transsnack

Minns ni detta Spänning! - varkeneller inlägget? Nu har jag fått svaret, en binder!:D När jag fick den dansade jag en segredanns som jag hoppas att ingen beskådade, för den såg nog rätt... Speciell ut. Jag är galet glad!:D
TACK PINOCCHIO (länk till hanns blogg finns till höger här på bloggen), för att jag fick köpa den!:D