varkeneller

Were here, were queer, get used to it!

En av tusen...

Kategori: hbtq

Påsklov!

Kategori: transsnack

Tja!
Idag var sista skoldagen på typ 10 dagar för min del!:) Fraeking awesome.
Det har varit en bra dag idag, på sissta lektionen fick vi käka cheescake (nu stavade jag nog fel) och kanelbullar, och jag blev tagen som kille två gånger (allt är bättre än att bli tagen som tjej!), av vikarier. Våra lärare går på massa utbilldningar eller nått, så just nu har vi massa vikarier:D Nu ska jag gå och vara social med min familj för fin syrra är hemma och jag har inte träffat henne sen i julas.
Kram

HAN eller HON ?!

Kategori: transsnack

Tja!
Måste bara berätta att jag käkade på Subway idag. Eller det var inte det jag skulle berätta, men när jag satt där på Subway och käkade min macka så satt några fnissiga tjejer och glodde på mig och en av dem teaterviskade (låssasviskade så att det skulle verka som om hon viskade men så högt att alla skulle höra ändå) : Är det en kille eller tjej?? Jag fick lust att gå fram och säga till henne att om hon hade ett så stort behov av att veta om jag var kille eller tjej så skulle hon kunna fråga mig, så skulle jag kunna svara själv. Men jag höll käft, för jag pallade inte. Men då kom min kompis tillbaka (hon hade varit på dass) och tydligen kände de varandra, så de ropade dit henne och frågade om jag var kille eller tjej, och hon svarade: ingenting. De blev typ förvirrade och frågade igen (hon bärettade detta sen) och hon sa igen att jag inte var tjej och att jag inte var kille heller och att de skulle sluta bry sig så jävla mycket. De blev lite lagom chockade och stirrade på mig (dom trodde kanske att de gjorde det diskret, men isf lyckades det inte så bra) ända tills vi hade käkat klart och dragit... MAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, rätt åt dem.
Kanske inte så intressant, men det var iaf lite kul:)
Hadetgött!

Rubriker är onödiga!

Kategori: transsnack

Tja!
Inatt sov en av mina bästa vänner här och det var chill:) Men hen skulle iväg på en graj nu på morronen, så nu är jag alldeles ensamen igen. Har tränat på gitarren lite, och jag TROR jag börjar förstå mig på den lite grann:) Idag ska jag antagligen träna Tiffany (hunden) lite, slappa, och ikv ska jag på fridykning!:) Alltså inte titta på eller så, utan faktiskt prova. Har velat det länge, men jag är inte helt bekväm i bikini/baddräkt om man säger så... Men här, där jag bor, ser alla ändå mig som tjej, vissa kallar mig för pojkflicka, men ändå som tjej, så det kvittar väll antar jag. Jag tycker att det ska bli kul, och då ska fan inget hindra mig! Jag fattar såklart att jag inte kan hålla på med det föralltid, när jag flyttar, och folk lär känna mig som varkeneller, då är det nog rätt onödigt att visa mig i bikini, och antagligen slutar jag redan när jag har börjat komma ut för fler än nära vänner och familj, hehe. Men just nu ska det bli sköj:)
Jag har förresten gått och blivit lite smått förälskad med mitt armband<3
Gjorde det innan jul och jag har inte tagit av det än, haha. Men ändå, jag är kär!

Stolt gitarrägare!

Kategori: life

Hejhej!
Idag har jag varit på bio med 9 (!) andra kompisar:) Vi såg hungerspelen och den var A.W.E.S.O.M.E!! Kanske hälften av oss har läst böckerna, och allihop tyckte att den var bra gjord, man blev verkligen inte besviken (som jag typ alltid blir när jag ser en film och har läst boken, hehe). Jag har dessutom fått en gitarr i (förtidig) födelsedagspresent :D Har velat ha det länge, och nu i veckan så sa pappaatt jag fick välja en, så jag tittade in på en musikafär och valde ut den billigaste (jag suger ändå på att spela, så whatever lixom:P) HAPPY! Imorgon ska en kompis sova här och det ska bli chill:) Känns fortfarande som om jag sitterfast lite i livet, men jag kör på och hoppas att det blir bättre..
Ha en go helg!

Livet står stilla.

Kategori: life

Tja!
Just nu står mitt liv stilla. Åtminstone känns det så. Jag har massa prov som jag inte orkar plugga till. Har alltid varit duktig i skolan, kanske inte den bästa som fattat allt direkt, men flitig. Nu, kanske senaste månaden/månaderna har jag däremot inte orkat ta tag i någonting, har samtal som ska ringas, läxor som ska göras, folk att vara trevlig mot, andra saker som MÅSTA bli gjorda, men inget händer. Varje kväll ramlar jag i säng, varje morgon hasar jag mig upp och på dagarna är jag i princip aldrig stilla, men ändå blir inet gjort! I skolan är jag typ överglad, hyper, men det är för att jag inte har en aning om vad jag ska göra. Jag kör lite på "fake it till you make it" metoden, men den verkar inte funka nått vidare... Jag är iallafall trött som fan på allt. Men jag har faktiskt varit lite guktig idag ändå, för jag har bokat tid på ungdomsmottagningen igen. Har ju varit där förut, men vi har bara pratat, väntat på att jag ska bli säker på vad jag vill, hur jag känner, VAD JAG ÄR, innan vi kan gå vidare. Nu har jag bestämt amig för att inte älta mer, jag kommer ändå alltid fram till samma sak: jag är inte tjej! Hur vi ska gå vidare vet jag inte riktigt, men det får jag väll reda på den 4 april kl 3, haha. Nej, nu ska ni inte behöva höra på mer gnäll från mig idag. Gonattie!
Kram

Ska läsas!

Kategori: tips

Nu har jag läst ut
Det är vår tur nu av RFSL, och den var riktigt bra! Lätt läsvärd. Den var hyfsat lättläst och man märkte att den var skriven med inlevelse. Jag tyckte att den tog upp det mesta som är viktigt, och jag kännde igen mig i mycket. Jag kan faktiskt inte komma på något som var dåligt, utom att den var lite för kort. Har man inte läs den så ska man absolut göra det. Högsta betyg!
Man kan beställa den här boken | Det är vår tur nu!

JAG LEVER

Kategori: life

Tja!
Nu har jag inte skrivit här på typ evigheter, men jag lever. Idag har jag varit på Gekås Ullared med några kompisar, och det var nice:) Köppte några riktigt fina grejor, som jag nog lägger ut bilder på senare, vi får se om kameran vill samarbeta^^ Nu ska jag dusha och göra mig i ordning, för jag är trött!
Ha det gött

Grattis alla...

Kategori: life

...Brudar, Damer, Tanter, Gummor, Tjejer, Flickor, Kvinnor, Fruar och alla andra som har lust att ta åt sig! Idag är det internationella kvinnodagen och jag har blivit grattad ett par gånger, men det är inget som stör mig det minsta. Alla som har grattat har gjort det i all välmening och tagit förgivet att jag identifierar mig som tjej, och jag har tackat artigt.
Vi hade en diskusion om genus också, till kvinnodagens ära, som både fick mig att vilja kasta ut vissa persomer genom fönstret och sen dra, men som också gjorde mig väldigt glad, min grupp var väldigt smart och jämnställd och rättvis så det kändes awesome.
Det som har varit dåligt har varit att min gympalärare, som jag förra gången bad att inte bara dela upp tjejer och killar (och i stridens hetta kom ut som intergender för), det första han gjorde när han kom in var att be tjejerna ställa sig i ett hörn och killarna i det andra. TACK SÅ MYCKET FÖR ATT DU LYSSNAR OCH BRYR DIG!! *hosthost*. Men aja, han kanske bara glömmde, vi får väll se;)
Ha en go kväll och, än en gång, grattis tjejer!

Allmän skit om allt och inget

Kategori: life

Tja tja bloggeeen:**<3 Haha, bara skoja, men hej:P
Mitt liv rullar på som alltid, men jut nu har jag mer fullt upp än jag brukar, och det är ju alltid kul. Det ända som har hänt  som kanske kan vara lite småkul, hände på spanskan i måndags tror jag. Vi jobbade med att skriva en uppsatts om Evita och blablabla. Iaf kom några av mina "ytligare" kompisar på att skriva att hon gillade sean banan och lite andra saker som det tyckte var jätteroliga, och det störde ju såklart inte mig, men sen sa de att haha, vi skriver att hon egentligen var kille bara hade opererat sig, vissa gör ju det, HAHA. Jag sa att man kanske inte skulle skämta om det för att det är ju inte något man bara gör för att det är kul, utan för att man är född i fel kropp, att någon kanske känner sig kränkt. Då fick jag höra att ganska många faktiskt gör det bara för att de vill prova något nytt, och man har väll för fan inte ångest över något sånnt?! Jag undrade då om de visste att man var tvungen att göra långa utredningar, real life experience och att man med säkerhet inte gjorde det för skojs skull. Det uppstod en vääldigt pinsam tystnad och sen dess har de hållit sig borta, hehe, men jag är ändå glad att jag sa ifrån:)
Ha det gutt!:)

Ibland..

Kategori: hbtq

..undrar jag HUR i hela världen det kan komma sig att folk ser mig som hetero-cis-tjej. Det jag menar är att jag försöker att se så androgyn ut som möjligt i mitt könsuttryck, har en kort frisyr som varken är "killig" eller "tjejig", har "killkläder" och "tjejkläder" blandat, ett "killigt" kroppspråk osv. Jag babblar på om hetero&två-köns normer och ifrågasätter när folk behandlar folk väldigt olika beroende på om man är tjej eller kille, om någon använder bög eller flata som skällsord undrar jag vad fan de håller på med. Det finns naturligt vis mer, men bara som exempel. Därför tycker jag att et är rätt skumt att folk fortfarandetar förgivet att jag är hetero-cis. Jag undrar om det är för att hetero-cis normen är så stark eller om det är för att folk inte har fördommar om hur HBTQ- personer ser ut? Hursomhelst är det underligt att jag funderar på det, för det visar ju att JAG har fördommar om hur folk ska ha fördommar om hur HBTQ-personer ser ut. Det blev lite skumt förklarat här på slutet, men jag hoppas att ialla fall någon förstår hur jag tänker.
Och jag måste faktiskt erkänna att det hade varit kul om någon faktiskt hade om jag var tillsammans med NÅGON, inte om jag hade POJKVÄN, om folk hade respekterat att jag inte vill ha jätte tighta kläder och inte tjatat om att jag måste FRAMHÄVA min kropp för jag har så fina former, jag håller ju på att bli KVINNA förgudsskull! *varning för ironi*
Det var förresten jättebra på kursen, väldigt läroikt, och jag fick bo med en ascool tjej med blått hår^^
Pössokram!

Spännande!

Kategori: life

Halo!
Imorgom eftermiddag åker jag iväg på utbilldnig till agility-ledare, och det är sjukt spännande! Jag har egentligen ingen aning om vad som kommer att hända, eller vad det är för något överhuvudtaget, eller om de andra kommer vara typ 50 eller i min ålder. Men jag ska iaf sova där till lärdag och åka hem på lördag kväll. Jag berättar om hur det var då, och förhoppningsvis kommer jag skriva om något mer intressant (!) också;)
Ha det gÖtt! /Alex