varkeneller

Were here, were queer, get used to it!

Utmaning!!

Kategori: life

Blev utmanad av Gaymasen (hanns blogg finns länkad här GAYMASEN ♂ ღ ♂ -, och på högra sidan här i bloggen) alla hanns läsare blev det!^^

#Vad är det bästa med MIN (the one and only - Gaymasen) blogg? SVAR: Alla dina gif-bilder!:D
#Om du fick vara ett djur vilket djur hade du valt och varför? SVAR: Fladdermus!Dom är coola på ett läskigt sätt. :D Eller en bortskämmd hund^^(Behöver man förklara det??)
#Om du får chansen att skriva en bok om hur du levt ditt liv hittills, vad skulle den boken få för titel? SVAR: Konsten att överleva och ha jävligt kul undertiden. (haha)
#Hemsk fråga men om du måste välja - cancer eller alzheimers? SVAR: Cancer. Vill inte att mitt minne ska tvina bort.
#Värme eller kyla? SVAR: Beror på om du menar en kylig/vam människa, eller kyligt/varmt väder. Men om det är om människor, värme. Väder: kyla.
#Mac eller PC? SVAR: Mac!!<3
#Bada i ett kallt hav och få kallsup med saltvatten var femte minut eller bada i en varm, kolsvart sjö samtidigt som du vet att ett gigantiskt (o)djur simmar runt där någonstans? SVAR: Kalla kallsupar!
#Om du fick välja att ha sex med vilken person du vill i heeela världen, vem hade du valt? SVAR: Jag vet inte... Men någon awesome människa iaf. ;P
#ÄRLIGT nu, vad är vackrast, penis eller snippa? SVAR: Båda ser lika, hmmm, larviga ut. ^^
#Om du fick träffa antingen president Obama och vara med och påverka samt ändra EN (vilken du vill) fråga i samhället eller träffa Lady Gaga och festa med henne en hel vecka samt få en miljon - vem hade du valt? SVAR: Obama, here I come!

Sådärja. Jag gör likadant, jag utmanar er alla!:)
#Om du hade fått ändra på vad som helst i världen, vad hade du ändrat på??
#Vad tycker du om hela hen-debatten?
#Vad har du just nu, din naturliga hårfärg eller färgat? Vilken färg?
#Vad är det värsta som skulle kunna hända dig?
#Är du troende? Vilken religon isf?
#Ljus eller mörker?
#Föredrar du rakat eller inte rakat? (ben, armhålor, fittor, kukar och allt som du vill svara på)
#Vart vill du helst åka?
#Vad kommer du aldrig att göra?
#Och såklart, klassikern, Vad gör du om 30 år?

Kom igen nu, och svara på mina fina frågor. Och lämmna gärna en kommentar så jag vet var jag kan se svaren. :) Godnatt!

Men är det OK att SPOTTA på golvet då?!

Kategori: hbtq

För ett tag sedan var jag hos min granne. Hen är penisionär och brukar vara intressant att prata med (kanske ska tilläga att hen inte har en aning om att jag är hbt). Denna dagen halkade vårat samtal in på mina kompisar i "stan" (märks att man bor på landet ;)). Jag berättade om en tjej, och min granne frågade om hon hade någon pojkvän. Jag svarade att hon inte hade någon pojkvän just då, och att hon var queer, och lika gärna kunnde träffa en tjej, eller något annat. Hen visste inte så mycket om hbt i allmänhet och bad mig förklara vad queer var. Jag förklarade att för min kompis (queer är kan ju betyda olika för olika människor) var det att hon inte bryr sig om kön, det hon bryr sig om är personen. Att hon går sin egen väg, och i vissa fall korsar könsnormerna, och skiter i vad andra tycker om det. Min granne frågade lite, tex; Men beter hon sig normalt? Är hon trevlig? Vad har hon för kläder? Jag svarade, och försäkrade att min kompis var minst lika trevlig som alla "vanliga" hetero-cis-människor. Skillnaden var bara att hon kan bli kär i vilket kön som helst, och vågar vara sig själv och göra det hon vill. Då sa min granne: Men så funkar det ju inte, om du kommer hem till mig och spottar på golvet, trots att du vet att man inte ska göra så, men gör det ändå, tycker du att det är okej? Jag blev helt ställd. Jag sa att det inte var jämförbart, men sen gav jag upp.
Är det inte rätt sjukt att jämföra att spotta på någon annans golv och att älska vem man älskar? Det tycker iallafall jag.

Grattis till mig!:D

Kategori: life

Fyller år idag! Har blivit firad hela dagen av både vänner och familj, och nu i eftermiddags så följde typ alla mina kompisar med hem. Så det var riktigt nice!:))
Det känns bra på något sätt, just nu är det "bara" 4 år till jag är myndig = 4 år till jag kan bestämma över min egen kropp och mitt eget liv. Det känns långt, men ändå helt okej. Eller iallafall just nu. Nu ska jag sova, GODNATTI!:)

Just precis.

Kategori: transsnack

Hen

Kategori: hbtq

Detta handlar inte bara om pronomet "hen" utan om all sorts hbtq, men hen är ett bra exempel, och för många cispersoner verkar pronomenet hen vara all sorts trans ordifierat.
Såhär verkar många människor reagera när hen kommer på tal:
Och det är kanske inte så konstigt heller, om man tänker efter. Vi lever i en bekväm, och ganska enkel värld. Vi har en ganska enkel livscykel:
*varning för ironi*
´´Man föds, och får antingen en rosa aller en blå sparkdräckt, sen, under de första åren av ens liv blir man behandlad liiite olika, beroende om man har rosa eller blåa kläder. Sen börjar man skolan, åren går, och i högstadiet så träffar man antagligen någon man blir kär i. Rosa människor blir kära i blåa, och tvärt om. Såklart. (Vid den här tiden har man antagligen slutat klä sig i blå eller rosa, men man räknas förtfarande som blå eller rosa.) Sedan tar den kärleken slut och skolan också, man börjar gymmnasiet, slutar gymnasiet och flyttar hemmifrån och pluggar vidare eller börjar jobba. Efter ett tag hittar man en ny person att bli kär i, av den andra färgen, man flyttar ihop och får med tiden barn. Barnen får en rosa eller blå sparkdräckt, och allt börjar om.``
Sen kommer någon idiot fram och förklarar att det inte funkar så, att det finns lila personer också, och gröna, blå, gula och röda. Jag förstår att man blir rädd då, det hade jag också blivit.

Spänning!

Kategori: life

Idag skickar jag detta brevet, innehållande 200kr, och om några dagar kommer svaret, något som ska bli mycket spännande! Vad det är får ni se då, mohaha!:D

Hörs!

Mammas dag

Kategori: life

Idag är det morsdag och jag grattade med pannkakor och matlagning. Hon är ganska anti morsdag, för hon hatar tanken på att den "uppfanns" bara för att affärer ska tjäna pengar. Haha.Men jag tror iaf att hon blev glad för detta. :)
Så grattis alla mammor därute, hoppas att ni har haft en nice morsdag!

Tjejlyssna

Kategori: jämnställdhet

"999 saker jag aldrig skulle göra dom vägs upp av 999 värre saker jag gjort"
-Kent
Dom senaste dagarna har jag lyssnat massor på Kent - 999 - YouTube. Jag är sådan, att när jag hittar en låt som jag gillar lyssnar jag ofta sönder den tills jag bara tycker att den är irriterande. Har nog alltid varit sådan, men för bara någon månad sedan fick jag reda på att de finns ett ord för det. Nämmligen: "tjejlyssna". Tydligen är så tjejigt att lyssna sönder låtar att man har döpt det till det. Haha. Fick dessutom veta att det finns ett annat "tjejord" : "tjejsammla". Om man tjejsammlar så sammlar man på något, men inte inte så allvarligt eller så samlar man på ett brett ämne. Typ alla sorters hästar istället för bara dalahästar.
Det finns fler "tjejord" men jag kommer tyvär inte ihåg dom just nu. Jag tycker att det är otroligt larvigt med dessa "tjejord", som om det skulle vara bundet till kön liksom? Och om man samlar mycket på ett smalt område, typ 200 dalahästar, killsamlar man då? Haha.
Här är delar av min finfina nagelacksamling, jag vet dock inte om det är en kill- eller tjejsamling; det är många, men jag har mixade färger och märken? Hmm, mycket intressant.
Vad tror ni, kill- eller tjejsammling?

Aktiv och glad.

Kategori: life

Hej!
Idag har jag varit speedad, och det är ju alltid gött. Jag har, imorse, tagit bussen till stan och haft en socialträning med hundklubben. Tiffany (vovven) är sjuk just nu, men jag fick ju snällt åka med ändå med tanke på att jag är ledaren, haha. Sen gick jag och köpte ett par ascoola shorts. När jag kom hem städade jag hela huset (inkl mitt rum) och sedan bilen på insidan. Jag har ingen aning om varifrån jag fick denna energin, men den är så välkommen så. Nu hoppas jag bara att den håller i sig!:)
Har inte fått tillbaka ångestatackerna, och jag hoppas verkligen att dom håller sig borta!
Imorgon är det morsdag och jag ska fira min mamma. Hade tänkt lyxfrukost och lite almänn service. ;)
Ha det gött.

Om man fick välja bort.

Kategori: hbtq

FRÅGA: Om jag hade fått välja bort att vara trans, hade jag gjort det då?
SVAR: Svårt att säga. PÅ ett sätt hade jag kunnat leva mycket bekvämare om jag hade varit cis (cis=person som inte är trans). Jag skulle kunna vara nöjd med min kropp, inte känna mig kränkt och förbisedd hela tiden, vara orolig för att komma ut, ja kort sagt sluppit att vara trans. Men samtidigt så BEHÖVS vi, för att det ska bli mer accepterat att vara trans. För att göra livet lättare för kommande generationer med transpersoner. För att få en mer öppen värld. På många sätt för att hjälpa oss själva. Men människan är på många sätt en självisk jävel, och frågan är om jag hade tänkt på att förändra världen, när jag kan tillgodose mina egna behov.Hade man frågat när det var nytt, när jag precis hade kommit på vad som var fel, då hade jag nog skrikit JAAA, GÖR MIG TILL DEN TJEJ SOM JAG BORDE VARA!!!  Men nu har jag nu fått upp en glöd, jag VILL förändra, skapa acceptans och leva ett queert liv. Jag börjat lära mig att jag är bäst som jag är, och att jag en dag kan må riktigt jävla bra, som den jag är. Så jag antar att det är värt att må kasst nu, få slåss för att få som jag vill, vara den jag är, för att sen få ett bra liv OCH vetskapen att ha ändrat lite på världen. ;)
Så svaret är NEJ, jag hade inte ändrat det. (hade kanske inte valt det heller, men det är skillnad på att välja och välja bort vet ni.)
Egentligen är jag för ung, oerfaren och naiv för att kunna svara på den frågan, det är nog bättre om jag väntar tills jag ligger på min dödsbädd. Men jag tänker leva länge så jag kan lika gärna svara nu med. ;)
Hörs

ångestattack kallas det visst.

Kategori: life

Hade gått och lagt mig och släckt lampan. Var kallsvettig och hjärtat slog jättehårt, jag kände det ända ut i tårna och fingrarna. Det känndes som att jag darrade och det svartnade delvis för ögonen. Jag hyperventilerade. Sammidigt som jag kännde mig galet ensam och rädd. Sjukt obehagligt. Är fortfarande lite skakis. Vet inte varför jag skriver det här, men jag har inget annat för mig. Kommer aldrig kunna sova ändå.

Estelle=Hetero, cis, flickig och kristen=Sannt?

Kategori: jämnställdhet

Idag döptes den blivande kronprinsessan Estelle. Jag har, som så många andra, funderat lite på. Vad händer om hon presenterar en piersad och tatuerad flickvän för familjen och inte en ordentlig pojkvän med kort hår i en ordentlig frisyr? Eller en transkille? Eller ännu värre, en transtjej? Vad händer om hon begär att få starta en könsutredning? Vad händer om hon önskar sig en binder i 14årspresent? Om hon rakar av håret på toaletten med Daniels rakapparat? Jag hade hoppat och studsat av glädje, men frågan är om folket hade fått reda på det? Jag personligen tror INTE det. Jag tror att det hade tystats ned väl. Om hon är gay kanske det skulle accepterats, men jag har svårt att tro det, om man tänker på varför vi har kungahus. Vi har det för att göra reklam för Sverige i andra länder, och det är inte överallt som det "går hem". Hade hon rakat håret hade man antagligen löst det med peruk. Men om hon är trans då? Låt oss säga transsexuell, bara för att göra det enkelt. Estelle begär att få andvända binder, börja på könsutredning, ha killkläder, inte ha klänning osv? Jag tror det finns två alternativ: 1. Det godkänns inte, Estelle får snällt anpassa sig och spela tjej. 2. Hon avsäger sig prinsess/drottning rollen och går sin egen väg. Om alternativ 1 inträffar så kommer hon antagligen må väldigt kasst i livet, kanske sluta som så många andra, med att snöre om halsen, gift i blodet? Är det värt det för att uprätthålla en falsk fasad? NEJ.
Ja, man kan spekulera mycket, men visst hade det varit intressant om det blir så?
Men, ja, vi får väll se;)

Seghet, antidepp, ursäkter och fel kännslor.

Kategori: life

Tjainare.
Jag var på UM förra veckan och vi snackade i typ en timme, om jävligt många saker. Svåra saker. Vi pratade om skolan, att jag MÅSTE sluta skolka. Göra läxor och sånnt väntar vi med att ta itu med, men jag ska försöka hänga med på lektionerna. Hon undrade om jag hade kännt mig bekväm med att hon anmälde mig min familj till socialen, för att försöka få en kontaktfamilj åt mig. Jag ville INTE. På vissa sätt hade det varit skönt, men nej. Då ville hon att jag skulle till BUP (barn-ungdomms-psyk) för att "fixa upp saker med min familj och mig själv", men jag väntar med det också. Efter sommaren ska jag ändå dit för att börja på utredning, och då kommer allt att komma upp ändå. Hon undrade om jag hade kunnat tänka mig att börja med antidepp, hn trodde att jag skulle må bra av det, men jag tror jag klarar mig. Dessutom hade jag behövt dra till BUP då också=mamma och pappa får reda på allt. Men  höst så blir det väll det också antar jag. Då kommer allting komma samtidigt, men på något sätt ska det bli skönnt att det händer saker.
Som ni märkt så skriver jag inte så regelbundet här, men det blir nog bättre, det också. Ha det

Jodåsåatte

Kategori: life

Jag är jävligt trött på att vara social och lite smått irriterad på allt och alla och jag har inte tilllräckligt med hjärrna för att skriva ett genomtänkt inläggd, så här kommer en lista på saker som stör mig just nu.
 • #Saker som rör sig hela tiden. Tex om någon snurrar en penna mellan fingrarna, någon byter ställning hela tiden, någon sätter sig och ställer sig hämtar saker och byter stol hela tiden. (Märks det att jag har varit social i helgen eller?)
 • #När man blir upplyst om saker man inte kan ha missat. Typ OJ vad låååång du har blivit! eller Hoppsan, viste du att du har en finne på kinden? (Nej menar du?!)
 • #Folk som pratar med sig själva. Som min mamma. Just nu sitter hon lite längre bort med sin data och säger saker som: NEJ jag vill ut från det här nu, vad roligt, lite högre upp, nu ska vi se mm. Och, haha, hon läser var det står/vad hon skriver högt.
 • #Folk som skriver cheeeey på FB istället för TJEJ.
 • #Folk som inte låter en vara, utan måste ha ett samtal igång hela tiden/göra något hela tiden.
 • #Folk som ber en att göra saker typ hundra gånger när man redan gjort det/ska göra det när filmen eller så är slut.
 • #Folk som, på ett skadeglatt sätt, påminner en om saker man ska göra dagen därpå. Tex: man har en chilldag och ligger och kollar tv och så kommer ens mamma där: Glöm nu inte att du ska städa huset imorgon efter skolan. Och ditt rum, där ser ut som en soptipp. Och glömm inte att PLUGGA. Det var det längesen du gjorde. Hur går det i skolan???????? Sjukt irriterande.
 • #Folk som blir sura för allt.
 • #Folk som pratar för lite.
 • #Folk som inte kan stå upp för sig själva.
 • #Folk som inte är det minsta feministiska.
 • #Folk som stör sig/Inte förstår sig på HBTQ.
 • #Folk som säger: Inte för att vara taskig men...
När jag nu läser igenom detta kommer jag fram till en sak: Jag borde umgås med robottar.

AJ!

Kategori: transsnack

Okej, ni minns kanske (förhoppningsvis) dethär: Bandage - varkeneller. Jag började linda brösten igen. Men det var inte så bra, för i fredagskväll så gjorde jag det, så hårt jag kunde, och råkade sommna med det på. Fråga inte hur jag lyckades, men ja. När jag vaknade kunde jag typ inte andas, och när jag satte mig upp blev det ännu värre. Duktig som jag är kunde jag ju inte hitta änden heller, så trött och panikig sprang jag till köket och KLIPPTE upp bandaget. Ja, inte så bra, men whatever. Men, iaf, senare på dagen kände jag det lite grann, och på kvällen gjorde det jättejätte ont, lika dant igår. Så idag var jag på vårdcentralen och kollade revbenen. Dom kollade hjärtat (satte på typ sugproppar på huden som typ rapporterade hjärtats rörelser eller något sånnt) och tog blodprov. Men det såg bra ut iaf. Det kunde vara en sträckning eller en spricka, men det ända dom kunde göra var att ge mig alvedon, haha.;P Så det blev ju bra ändån. Men nu ska jag inte linda brösten mer, jag ska spara ihop till en binder istället, så det så. Ha det gött och tänk på mina revben.

Haha naaw.

Kategori: transsnack

Jag.

Kategori: life

En jättefin bild på mig som en kompis tog på valborg.

Bandage

Kategori: transsnack

Nu har jag börjat med det som jag slutade med för nästan ett halvår sedan. Jag letade upp mitt bandage, och band iväg brösten. Redan efter en kvart kom jag ihåg varför jag slutat; andningen blir tung som cement, det gör ont att röra sig, det skaver och man har händerna i fickorna på munkjackan och liksom drar ut den från kroppen för att döjla eventuella spår av binder, bröst eller vadsomhelst. Jag minns paniken när man sträcker upp händerna för att göra någonting (tuttarna kan "hoppa upp" då), hur otroligt ont det gör i ryggen och allt annat. Men jag bryr mig faktiskt inte, för jag kommer ihåg varför jag började också; det är en sån jävla befrielse. Nu slutar jag låtsas att dom är en del av mig, att jag tycker om dom. Det är bättre att må kasst fysiskt än psykiskt.

Det var tider det. *spyr*

Kategori: jämnställdhet

I höstas dog min morfar och nu (!) har mamma börjat sortera hanns grejor. Vi hittede en tidning från 1969 och i den hittade mammsen en finfin annons. Både mamma och jag tyckte den var patetisk, men på den tiden var det kanske vardag? Haha. Här kommer den.
Här vart det ingen tvekan om vem som skulle åka på affärsresa och vem som bara skulle följa med.
Ja bilderna säger väll rätt mycket. Men jag får verkligen säga att jag är glad att jag föddes 1998 0ch inte1958. USH. Men det är välls om alla berättar för mig: tuderna går framåt. Och enligt mig är det en jävla tur.

Rektor och annat tjafs.;)

Kategori: hbtq

Igår var jag hos rektorn och blabblade om genus och utbildning. Haha, känner för att använda "fina" ord idag. Iaf så kom vi fram till att hon skulle se till att någon kom och föreläste om HBTQ för alla lärarna. Jag kommer också att vara med den dagen och berätta för lärarna om min "situation" och hur jag känner/vill göra. Sen ska lärarna göra någon slags kampanj eller något och se till att alla elever får lite mer kunnskap om HBTQ. Jag kommer inte att behöva göra alla läxor, och ska satsa på att lyssna på lektionerna ist. För att jag enl rektorn inte "klarar att ta in informationen just nu". Så det känns rätt chill. :)