varkeneller

Were here, were queer, get used to it!

Hotmail

Kategori: life

Jag kan inte logga in på min mail, och har inte kunnat på ett tag. Ska kolla på en annan dator när jag kan (ibland krånglar min data på vissa hemsidor), men om den fortsätter så så får jag byta. Men om jag inte svarar på era mail, så dissar jag inte er, så att ni vet.

Lilla gumman...

Kategori: transsnack

 

Intervju

Kategori: transsnack

Blev idag intervjuad av en tjej som gör ett projekt om unga transpersoner, med fokus på skolan (hur man blir behandlad, vad lärarna gör etc). Kändes väldigt bra! :) 
Ska bli intresant att läsa den sen, och se hur det ser ut på olika skolor och hur transvänliga olika skolor är. 
 
Var dessutom på UM igår, och jag tog upp en sak som min handledare/utredare på bup sa förra gången jag var där, nämnligen att hon inte hade riktig koll på hur hon skulle bedömma mig, att hon inte hade någon erfarenhet på området, och att hon inte viste om hon skulle skicka vidare mig då, eller avbryta utredningen när hon inte viste. Men hon på UM sa att hon skulle ringa hen på bup (nu blev det krångligt) och förklara att om hon inte kunde göra en bedömmning skulle hon skicka vidare mig. Så det känns bra. Tänk att bli nekad att fortsätta för att hon inte har kunnskaperna. Väldigt skönt att min psykolog på UM är så förstående. :)

Transexuell, pedofil…..

Kategori: samhälle

Vi har precis fått biologiböcker i skolan, och naturligtvis var jag tvungen att bläddra fram till sex och samlevnad. Detborde jag inte ha gjort, om man tänker på hur mycket irritation det skulle ha besparat mig. Jag finner följande:
 
Transsexuallitet är alltså ett annorlunda sexuellt beteende?
Vad jag vet så har transexualitet ingenting med sexualitet att göra. Inte transvestitism.
Det är dessutom väldigt intressant att dom skriver om trans i samband med incest, våldtäckt, blottare, pedofili, sadism och masochism. Det är ju i en helt annan kategori. Dessutom, hur bra är det att skriva om trans i samband med pedofili och våldtäckt, vafan ger det för bild? 
Sättet dom beskriver transexualitet på, "person som önskar tillhöra det andra könet" enl mig skulle det varit en bättre förklaring "person som föddes i ettannat köns kropp". Det är betydligt närmare sanningen. 
Detta är några av dom sakerna som stör mig med denna delen av vår bok. Ni får gärna fylla på om jag glömt något viktigt fel. 
För övrigt är denna bok från 1995, alltså tre år äldre än mig. Kroppen har kanske inte förändrats så mycket sedan dess, men av bara denna bilden så tycker iaf jag att det kanske är dags att byta. 

Bådeoch eller varkeneller?

Kategori: transsnack

Fick en fråga från en av mina läsare, som jag tyckte var en väldigt bra fråga, och ganska viktig. Så jag svarar här. 
Vissa dagar känner jag mig mer kvinnlig än manlig, och vissa dagar tvärt om. Så på det sättet skulle man kunna ränka mig som både man och kvinna. Det är mer sällan jag ser mig som mer kvinnlig än manlig, men det händer. Men allra oftast hade jag önskat att passera som kille, för okända, folk på bussar, fik etc.
Dock känner jag mig inte bekväm med tanken på att jag skulle vara bådeoch, jag räknar nog mig som "ingenting" hellre isf. Eller inte ingenting, men varkeneller. En människa, som ibland känner sig mer vad samhället kallar maskulin, ibland mer feminin. Allrahelst, om det hade varit en möjlighet, hade jag velat passera som en androgyn människa (som ibland har inslag av det mer maskulina, ibland lite feminint), men det är inte alltid så lätt, med tanke på att dom flesta tror att det bara finns män och kvinnor, och därför kommer jag att bli kategoriserad hur jag än gör. 
Jag hoppas att du fick svaret på din fråga! 

Torka aldrig tårar utan handskar.

Kategori: tips

Såg precis torka aldrig tårar utan handskar, sjukt gripande. Om ni inte har sett den, så gå in på svtplay och kolla. Kan säga att det var nääära att jag slog sönder mitt rykte om att aldrig gråta när jag ser på film/tv, höhöh.
 
Var och tog den sista gardacilsprutan (vet dock inte om det stavas så) mot livmoderhalscancer, och sjuksköterskan passade på att mäta och väga mig. Jag har inte blivit mycket längre sedan sist, men gått upp lite i vikt. Om detta säger sjuksköterskan; det är braaa, det ska man göra när man håller på att bli kvinna. Du märker väll det, att du snart är en kvinna?
Jag svarade något i stil med att jo, det märker man väll. 
Jag blev så irriterad, jag vet att hen intemenade något illa, snarare tvärtom, men det var inte så jag tog det. Alls. Usch.

Stor skillnad, tydligen.

Kategori: jämnställdhet

Diskuterade benrakning med en person i 25årsåldern igår. Hen hade den ganska vanliga uppfattningen; det är äckligt med tjejer som inte rakar benen (eller ovårdat, sa hen faktiskt). 
Jag frågade vad hen tyckte om killar som inte rakar benen, och fick svaret, jomen ingen kille gör ju det. 
Jag berättade att en av min killkompisar gör det. Hen undrade om han ville vara tjej. Jag sa att så inte var fallet, utan att han helt enkelt bara inte gillar att ha håriga ben, och att jag tycker att det är bra att han gör som han känner.
Hen fortsatte att fråga om han var gay, hade någon tonårsrevolt etc. 
För tydligen så kan man inte bara tycka om att ha hårfria ben om man är kille, man måste ha något skäl. Men om man är tjej så måste man raka sig, om man inte vill se ovårdad ut. 
Förklara gärna vart skillnaden sitter om ni vet, för jag kan inte hitta den...

Frågor man inte ställer.

Kategori: jämnställdhet

Jag är nog en ovanligt nyfiken person. Jag hade älskat om det, med varje människa, kom en roman om vad dom gjort i sina liv, deras åsikter, farmtidsdrömmar, vad hen identifierar sig som osv. Fan vad underbart det hade varit. Jag hade utantvekan läst alla frånpärm till pärm, hur ointressant det än hade varit, i hopp om att hitta något intressant. 
Nu finns det inga sådana böcker, och det är kanske tur, men man kan ju fortfarande ta reda på saker på andra sätt. Det vanligaste, antar jag, är att fråga. 
Det vissa verkar glömma är att vissa frågor inte är till för att ställas, åtminstonde inte till folk som man inte är nära vän med. 
Här är några av dom som jag kom på:
  • Är du oskuld? -Vad vinner man på att veta det? Personen kommer inte att behandla dig annorlunda i något av fallen, och det är inte ens säkert att ni har samma åsikt om vad som räknas som sex. En ganska privat fråga för vissa, och enl mig är den dessutom onödig. (Jag gissar att denna fråga oftast kommer upp när man är i min ålder, inte när man är typ 35, men ändå). 
  • Varför är du singel? -Om man är singel beror det väll oftast på att man inte har hittat någon som man är kär i, och som besvarar ens känslor. Men det kan ju bero på mycket annat, som är mer privat. Jag förstår inte ens varför man skulle ställa en sån fråga från början, men har hört den ställas ett par gånger. 
  • Varför går du hos psykolog? -Både fått frågan själv, och hört andra få den. Vill man att andra ska veta det så berättar man det, blir otroligt pinsamt om någon frågar och man inte vill svara. 
  • Har du gråtit? -Det kanske personen har, men det ska du skita i. Än en gång, skulle det vara så så berättar väll personen själv om den vill prata. (Jag är förkyld just nu, och jag ser konstant nygråten ut. Kan vara därför denna frågan stör mig så mycket...;))
  • Är du kille eller tjej? -Otroligt irriterande fråga somjag (och säkert många andra) har fått ett par gånger. Om man börjar lära känna någon kanske man vill veta, och jag kan förstå att frågan ställs då, även om den är lite onödig. Samhället VILL ha svar, allt för att kunna kategorisera in oss så att dom vet vad dom kan förvänta sig. Dock förstår jag inte vad problemet med att inte veta är när man vara sitter på samma fik, är i samma äffär, sitter på samma buss utan att ha någon som helst kontakt. Hur kommer det att påverka livet att inte veta om en okänd person ha kuk eller fitta? Antagligen minimalt. Men det är bättre att fråga personen, än att fråga sina kompisar så att hen hör. Fyfan vad irriterande det är. 
  • Varför har du inte skaffat barn än? -Personen kanske inte VILL ha barn, och är trött på tjatet, eller kanske försöker skaffa barn utan framsteg, eller är steril etc. Inte så kul att diskutera med andra kanske. Hursom så lär personen inte råka glömma att skaffa barn om den vill bara för att man inte påminner. 
  • Sedan så håller jag med om alla oskrivna regler, fråga inte om pengar, vem man har röstat på etc etc.
Nu tänkte jag på folk som man inte är vän med. Om man är vänner kan man ju känna v vad som är ok på ett annat sätt, och man kan ju i regel vara öppnare då. 
Om jag har missat något viktigt så får ni gärna lägga till det! :)

En sak.

Kategori: life

För ett par dagar sedan var jag på en res/mat/hälso-mässa. Där hittade jag denna sak som kan andvändas av alla med fitta om man av någon anledning vill stå upp och kissa. 
 
Tyckte att det var en rätt cool uppfinning, och den kan säkert vara till nytta.

Panik i ett hus.

Kategori: life

Idag märks det mer på mamma, hon har totalt börjat gråta 3 gånger idag, inför mig. För helt onödiga saker, som inte har med mig eller utredningen att göra. Hon är kall och konstig, och får panik över allt, som att jag tog fel laddare till mobilen. Otroligt irriterande, men det är väll bara att vänta ut antar jag. 

Gjort.

Kategori: Utredningen.

Det blev redan idag, imorgon kunde inte min mentor, och på onsdag ska mamma opereras, och sen är hon lullig på smärtstillande haha. 
Pappa var inte med, han är utomlands. Det känns både bra och dåligt, bra för att jag slipper ta det med honom, för att jag slipper bli orolig för att han ska slänga ut mig eller vara allmänt elak. Men egentligen hade det varit bättre att ta honom nu också, så att man hade blivit av med hela smällen. Men nu är det som det är. 
Mamma reagerade sådär. Bra på ett sätt; hon grät inte inför mig. Kassare på ett annat, hon har i princip inte pratat med mig förutom när hon berättade att "alla tonåringar är osäkra på sig själva, så är det. Det är inget att utreda sig för, lilla gumman." Utom det har hon inte sagt så mycket mer öhv, utom svar på direkta frågor (kan du skicka smöret?).
Men ja, jag är nöja, det hade kunnat bli så mycket värre. Utredningen kommer att fortsätta, och det är allt som betyder något. :)