varkeneller

Were here, were queer, get used to it!

På tisdag?

Kategori: transsnack

Antagligen kommer min mentor prata med mamma och pappa på tisdag eftermiddag. Det känns bra. Inte som att det kommmer att gå bra, men ändå bra. Lika bra att det händer nu liksom. Jag ska dessutom till bup igen på tisdag förmidag. 
Jag vet fortfarande inte om jag tänker vara med när hen berättar eller inte. Jag HATAR tanken på att vara med, men kanske är det bättre. Då kan dom fråga mig saker där, om dom undrar något, och jag får höra vad som sägs. Känns fegt att inte vara med. Vi får se. 

Tiiiid.

Kategori: transsnack

Allt går galet segt just nu känns det som. Dom SKA prata med mina föräldrar, men dom måste ringa runt till bup och UM och kolla regler, prata med mig om vad dom ska säga osv. Innan ville skolan bara få det gjort, men nu bara drar dom på det. "Vill vara säkra på att dom gör detta på rätt sätt." Det är bra, såklart, att dom anstränger sig och vill få detta att funka och jag förstår att det är jättebra. Men samtidigt vill jag ju att detta ska bli gjort. Jag hatar att gå i detta lugnet-före-stormen-vakumet jag har hamnat i, när jag pratar med mamma känner jag mig falsk, när hon skrattar känner jag mig elak för att jag kommer att göra henne så ledsen och besviken, när hon säger "gomorron gumman" hatar jag henne smatidigt som jag undrar vad hon kommer att kalla mig om en vecka. Mitt namn, bara gomorron, gumman ändå? Eller inget gomorron alls kanske... 
Jag pratade med min psykolog på UM idag och vi diskuterade mammas och pappas reaktioner, vad jag vill, vad jag tror och vad det värsta tänkbara skulle vara. Psykologen sa att en vanlig reaktion är att man bara gråter, och det hade varit hemskt. Men det värsta skulle vara om hon slutar prata med mig, eller bara svarar på direkta tilltal.  Det är en av mina teorier om hur hon kan reagera, men vi får se. Hur pappa reagerar skiter jag i, bara han inte slänger ut mig. 
Annars var jag på ullared igår, hade planerat att köpa massa nya saker, kortor, jeans, vinterjacka, allt man kan behöva helt enkelt. Ja kom hem utan ett enda klädesplagg. Fråga faan inte hur jag lyckades, men där fanns helt enkelt inget som jag skulle kunna trivas i. Eller jo, jag fastnade för en skjorta, men den var alldeles för stor (så går det när man försöker handla på herr). 
Jag lyckades dessutom med konsten att få in en av mina linser UNDER ögat, och alla som fått det vet att tårarna sprutar som fan. Mindre kul, jag såg rödgråten ut ett bra tag efteråt, och matcho som man är tyckte jag att det var sjukt pinsamt. Hehehe. 

Osäker könsidentitet

Kategori: transsnack

När jag för ett par dagar sedan pratade med min psykolog från UM i telefon om vad hon skulle säga till min mentor, hur vi ska lägga upp allt osv så sa hon ungefär "ja men då berättar jag för din mentor att du helt enkelt är  osäker på din könsidentitet blablabla..." 
Jag förstår uttrycket, att det kanske kan förklara min situation för folk som inte är så insatta i just MITT fall, men faktiskt, när man tänker på det, så stämmer det inte. 
För ett år sedan hade det stämt, då var jag ju sjukt osäker. Nu däremot ÄR jag säker, väldigt säker; jag är inte tjej, jag är inte kille, jag är jag, och vill man av någon andledning beskriva mig med ett ord så är det intergender. 
Så var skulle jag vara osäker på min könsidentitet? Jag tror att det inte är JAG som är osäker, men att samhället är osäker på min säkerhet.
För hur fan kan en 14åring komma och säga att hen inte är tjej -eller kille?! 
Man kan inte bara acceptera det, utan bestämmer sig för att jag bara är osäker, att jag inte riktigt har koll. För, herrergud, man måste ju vara något. Antingen kille eller tjej. 

Bup, igen.

Kategori: Utredningen.

Var på bup igen idag, och som tur var träffade jag en ny person idag. Hen var mycket mycket bättre, hade läst på lite innan och var inte alls som den förra. Hen hade tagit reda på var hen skulle skicka mig härnäst, och hen föstod min situation ganska väl. Det känns bra faktiskt. 
Min mentor har pratat med min psykolog, och han kommer antagligen att bjuda dit mina föräldrar nästa vecka. På ett sätt känns det faktiskt bra, jag kommer (om dom låter mig fortsätta) inte behöva smyga med att jag åker till bup och UM, och i vilket fall som helst så kommer jag kunna vara mig självhemma, och jag behöver inte oroa mig för att någon som vet råkar nämna det eller att det ska komma fram på annat sätt. 
Dom kanske kommer låta mig fortsätta på utredningen om min mentor säger att det är jätteviktigt för mig osv, men vi får se. Jag kan inte påverka det ändå. 
Att det kommer bli ett helvete här hemma är en annan sak, det kan jag stå ut med. 
Det är väll vad som har hänt hittils. Ha det gött!

Att aldrig passa in.

Kategori: transsnack

Om jag umgås med tjejer har jag vissa föväntningar på mig, att bete mig som en tjej, om jag inte fyller upp dom så ses jag som annorlunda. 
Om jag umgås med killar har jag också förväntningar på mig, också här att bete mig som en tjej, dock på ett annat sätt.
Killar har nog överlag en annan syn på "hur man är tjej" än tjejer. Precis som tjejer har en annan syn på hur killar "ska vara" än killar har. 
Jag passar inte in på varken killar eller tjejers definition av att vara tjej, rätt självklart kanske, jag är ju inte tjej. Detta gör att jag antagligen ses som ganska annorlunda, och det är precis så jag känner mig. Jag passar inte in någonstans, jag bara klänger fast som en jävla parasit, för att iaf ge en bild av att passa in.

Att orka.

Kategori: transsnack

Idag hände det som inte skulle hända. Det var väntat, för varför skulle mitt liv få rulla på ibland, som alla andras? 
Min mentor kom fram till mig i början av första lektionen, och bad mig följa med och prata lite. Inget problem, vi har haft mång pratstunder på senare tid, men denna var mycket värre än alla dom andra samanlagt. Hen sa att hen inte kunde låta mig åka till bup utan att ha kontakt med minst en av mina vårdnadshavare. Hen hade pratat med min psykolog på UM, och hon (utan att uttala sig specifikt om mig) hade hållit med om att det oftast är bra att ha "dom med på båten". Hen påstår dessutom att det är emot lagen att låta mig åka utan att kontakta mina vårdnadshavare, och att hen kunde förlora jobbet om hen inte kontaktade dom. Vilken lag hen syftar på har jag ingen aning om, men vad kan jag göra? Min mentor kommer, vare sig jag vill eller inte kontakta mamma och pappa och berätta att jag är på bup regelbundet, och bup i sin tur är bara glada att få ha kontakt med mina föräldrar. Min mentor vet iof inget om mina problem, det ända hen vet är att jag går regelbundet på UM och nu även bup. Men om hen berättar det, vad är det för vits för mig att kämpa med att hålla allt hemligt? Vill dom veta, kommer dom få veta ändå. 
Min mentors förslag är att jag ber min psykolog på bup att prata med henom och förklara hur det ligger till, och att han sedan, tilsammans med mig berättar om utredningen för mina föräldrar. Detta kommer innebära en rad saker, bla att:
  • Pappa får reda på att jag inte är tjej. Han kommer antagligen bli jävligt förbannad, och jag kan inte göra något för att ändra på det. Förutom att hoppas att han inte slänger ut mig. Gör han det vet jag inte var jag ska ta vägen, men det blir ett senare problem.
  • Mamma kommer förstå att jag var seriös med det jag sa, och antagligen överdriva med sina "lilla gumman", och "sötnos" och "min fina lilla dotter" ännu mer, men det är inga problem om man jämför med hur otroligt besviken, ledsen och förkrossad hon kommer att bli. Jag är hennes ända egna barn, och hon vill att jag ska vara perfekt. Nu är jag inte det, jag förstör hennes liv istället. 
  • Det finns en överhängande risk att jag inte får fortsätta med utredningen, och då kommer jag inte kunna börja förren jag är 18, när jag hoppades kunna vara så gott som klar. Det är fyra år dit, och fan heller, jag klarar inte fyra år innan jag ens får börja. 
  • Om jag ändå får göra utredningen (nu snackar vi drömmar här), kommer dom att göra allt i sin makt för att förstå utredarna att förstå att jag bara tonnårsrevolterar. Så är inte fallet. 
Min mentor pratade om det som att det bara var något man måste göra, men för mig är det liksom att låta livet rasa ihop. Med föräldrar som kommer göra det svårt för mig, att inte få fortsätta på utredningen, att inte få ha mer kontakt med UM, och jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska öveleva detta. 
 
Mamma tog det hyfsat bra när jag kom ut, sa typ bara att jaha okej, men sdet får vi se hur länge det håller, men varje gång jag har nämnt det efter det har hon i pricip bara blivit tyst, och hållit sig sådan ett tag. Hon kallar min för feminina saker OFTA, liksom för att föräkra sig om att hon har en dotter, hon köpte en kjol till mig när hon var på en resa med sin kompis för ett par veckor sedan, sa att jag kan ha den för att bli mer tjejig. Kommenterade att jag inte satt med benen ihop på klassfotot (hade jeans så jag blottade inte mig precis). Hon vill ju inget hellre än att ha en dotter, hon har många gånger berättat för mig hu GLAD hon blev när hon blev gravid, hur hon bara VISTE att det var en liten flicka. Men jag är ingen flicka, och hennes drömmar kommer att krossas, nu 14 år senare.
 
Jag vet att livet går vidare, att detta kommer kännas mer hanterbart snart, men vafan. Vetskapen om att jag ska krossa mammas perfekta värld känns hemsk, men vad har jag för val? Att pappa blir förbannad, ev kastar ut mig känns mer okej. Vår relation har aldrig varit något att ha, jag klarar mig utan den. Jag klarar mig utan honom. 
 
Idag har jag haft två panikångestattacker hittils, och innan detta har jag inte haft någon sen i sommras. Jag hamnade plötsligt tillbaka dit jag var innan sommarlovet, jävligt rastlös, utan koncentrationsförmåga och ångest, från ett samtal som varade i kanske 20 minuter. 
 
Om vi ska vara lite possitiva också, så har jag fått en tid på bup den 19onde tror jag (hos en annan psykolog, inte idiotgubben :D), men vi får ju se om jag kan gå på den. Tack för alla kommentarer på förra inlägget, ni gör mig starkare.

Frustrerad.

Kategori: Utredningen.

Var på bup som planerat idag. Jag skulle tillsammans med en man där svara på frågor som alla som kom till bup tydligen skulle svara på. Jag fick tex försäkra att jag inte skadade djur, haha. Det kom en fråga om man hade några funderingar om sin sexuallitet, och innan jag han säga någonting så sa han att jo, det har du ju, det är ju därför jag var där". Jag fick förklara att det inte handlade om sexuallitet, utan om könstillhörighet. 
Sen skulle vi prata om vad jag ville ha ut av mina besök hos bup, och jag sa att jag ville börja på en utredning. Han undrade vad för utredning jag ville börja på, och jag sa då att det var könsutredning som det stod i remissen. Han sa till mig att det gör man inte på bup, så jag fick förklara att jo, man börjar där. Under denna tid hade han kallat mig tjej flera gånger, och när han gjorde det igen sa jag typ "ja, men nu är jag ju inte tjej, det är ju därför jag är här" och han svarade det mindre intelligenta "jo, men du ÄR ju en tjej, du är ju *mitt tjejnamn*"Jag blev ganska irriterad och frågade varför han inte respekterade mig, och han sa att han respekterade mig helt och fullt, men jag var ju trots allt en tjej. Jag kan säga att jag var väldigt nära att dra. 
Jag hade inte förväntat mig att dom skulle vara såhär okunniga, och blev väldigt förvånad. Men jag kommer att få en ny tid, och antagligen kommer jag inte att träffa honom i fortsättningen. Hoppas verkligen inte det iaf. 

Samtal från bup.

Kategori: Utredningen.

Bup ringde nyss, och gav mig en tid redan imorgon klockan 10:00. Dom ska fråga lite frågor för att få mer inormation, och sen (nästa möte igen) kommer allt att börja. Jag hoppas att hen som ringde förstod något av det jag sa, i mitt febriga och hesa, men väldigt glada tillstånd. haha.

Remiss: skickad.

Kategori: Utredningen.

Nu är remissen skickad, och jag är sjukt nöjd. Där står vad jag vill, vad jag har gjort, och den känns väldigt... perfekt. Och jag är stolt, haha, att jag har lyckats. Det är nu man inte ska tänka på att det är nu utredningen börjar, och att jag har hela resan framför mig, hehe. Den kommer komma fram redan imorgon, och sen rullar det ju på. 

RUBRIK

Kategori: Utredningen.

Imorgon ska jag vara på UM (ungdomsmottagningen) kl kvart i två, för att "fila" det sista på remissen innan den skickas. Känns gött att veta att det kommer hända saker nu. Jag är lite nervös, för sist jag var där så pratade vi lite om hur relationen till mig själv har utväcklats sen jag kom dit första gången (ca ett år sen), och hon lyfte fram lite saker jag sagt som hon tyckte visade på min mognad och säkerhet, att detta inte är en tonnårsrevolt utan allvar. Dessa saker var sånnt jag aldrig hade heft en tanke på att man skulle kunna vända och vrida på som hon gjorde, men det känn ju skönt att det är till min fördel. Men om jag sagt saker som är så possitiva, måste jag ju sagt saker som inte är så bra också. Nu kommer jag ju att få en ny journal, men det måste ju vara samma sak nu, om inte mer att dom kommer att tolka saker jag säger, på sätt som jag inte hade tänkt att man kan göra. Rörigt, men ni får försöka förstå hur jag menar. 
Det jag ska försöka utståla och få fram (psykologen på UM har tipsat, vet inte om hon får det egentligen men jag är tacksam för alla tips jag får!) är att jag är mogen för min ålder, att detta ine är något jag kom på över en natt och att jag har funderat på detta länge. Iom att jag är så ung så kommer dom antagligen att vilja följa mig ett tag, för att se att det inte bara är en fas typ, men sakerna jag nämnde skulle kanske eventuellt skynda på det liiiite. 

Fan.

Kategori: life

Jag har gjort något korkat, något jag aldrig ska göra om.
Jag kom hem från skolan, gjorde pannkakor, hade bestämt mig för att jag var värd det. Det kändes inte lika bra efteråt, så vad gör jag? Sätter mig vid toan, ner med fingrarna i halsen och spyr, som om det skulle lösa några problem. Jag tänker inte ljuga, det var otroligt skönt, alla mina problem försvann där och då. Men nu känns det fan värre än från början. FAAN MED.

Pronomen, och lite sådant.

Kategori: transsnack

Och funderingarna fortsätter. Det som är bra är att funderingarna inte är om vem jag är, utan hur jag vill att andra ska se mig, och vad dom ska kalla mig. 
Vill jag verkligen komma ut varje gång jag träffar en ny människa? Nej, det vill jag verkligen inte. Men samtidigt vill jag inte bli tagen för, och behandlad som en tjej. Och JA, tjejer och killar behandlas olika, hela tiden. Just nu blir jag nog tagen för tjej, dels för mitt nuvarande namn, dels för min kropp. Kanske kommer dessa problem försvinna när jag fått mitt stophormon, och när jag bytt namn. Men att tro det, känns otroligt naivt. Människor nöjer sig inte med att inte veta om någon är kille eller tjej, man MÅSTE veta. Men kanske står jag ut med att bli frågad vilket kön jag tillhör, om jag inte blir tagen som tjej till 100%? 
Vad vill jag ha för pronomen då? Hen, känns först som ett självklart alternativ, men hurska jag kunna få folk att kalla mig hen, utan att jag berättar för varje enskild person om hur det ligger till? Om jag någon gång blir så androgyn att folk inte kan avgöra om jag är kille eller tjej, så antar jag att dom kommer kalla mig hen eller den. Det skulle kännas helt okej med båda. Eller om dom försöker avgöra, och kommer fram till att jag tex är kill och kallar mig han, eller växlar mellan hon eller han. Allt känns just nu okej, bara inte hon/han eller honellerhan eller vaddetnuär. 
Ps. Jag ber om ursäkt till er som mailat mig, för att det tagit tid för mig att svara. Innan kollade jag mailen varje dag, men under sommaren har den rutinen försvunnit, hehe. Men nu har jag svarat. Det är jättekul att ni hör av er!:)