varkeneller

Were here, were queer, get used to it!

Always!

Kategori: samhälle

Tobeaboy skrev lite om det always skickar ut (- tobeaboy), och det fick mig att skriva till always och be dom bättra sig. Jag skickade följande till dom:
"Hej!

 

Ni skickar varje år ut ett paket med information om era produkter, tjejers pubertet plus lite provsmak av era bindor och trosskydd. Det är jättebra att ni gör det, och det är säkert många som har stor nytta av det.

Problemet är att ni bara vänder er till tjejer. Det är rätt logiskt att ni vänder er mestadels till dom, för dom flesta som har mens är tjejer. Men sen finns det killar som har mens, och många andra.

Jag har läst igenom hela er broschyr och jag kan inte hitta något som inte är riktat till tjejer. För er är detta kanske inte en så stor grej, men tro mig, för mig, och för många andra är det det.

En 13årig transkille skriver såhär på sin blogg (http://tobeaboy.blogg.se/):

 

”Fick en massa kuponger på bindor hem idag från posten. Och ett litet häfte "för tjejer". Jag antog att det häftet var menat till mig. Jag läste lite i det och strimlade det sedan i småbitar medan tårarna sprutade. Det var för jobbigt att läsa. Jag vill inte bli kvinna! Men jag måste...”

 

Såhär känner nog många, det gjorde jag också. Allting ni skickade ligger längst in i en låda på mitt rum, för jag viste vad det var, och det gjorde för ont att öppna.

Som sagt tycker jag att det är jättebra att ni skickar ut dessa paket, men kan ni inte lägga till ett kapitel om att det inte bara är tjejer som får mens, och försöka få personer med andra kön att också känna sig välkomna att ta del av er information och produkter? Bara för att man har en livmoder behöver man ju inte nödvändigtvis vara tjej. Är det möjligt hade det varit väldigt bra att lägga till det på er hemsida också.

MVH /Alex

http://varkeneller.blogg.se/"

och detta opersonliga svar fick jag tilbaka:

"Hej ####, 


Tack för att du visar intresse för vår produkt.

Vi är tacksamma för ditt intresse för våra produkter, och vi har överlämnat dina hjälpsamma kommentarer till berörd avdelning. 

Om du har ytterligare synpunkter är du varmt välkommen att kontakta oss igen. 

Med vänlig hälsning

Patric 
PROCTER & GAMBLE KONSUMENTSERVICE 
nordicsconsumers@custhelp.com"

Jag måste säga att jag inte är helt nöjd. Det känns som att det är ett standardsvar som dom skickar ut till iprincip alla som skriver till dom. Vad vet jag, kanske tar dom det verkligen på allvar och kommer att ändra sig, men kanske så bryr dom sig inte ett dugg. Ärligt talat så är det lite svårt att veta med tanke på att dom i stort sätt bara tackade mig för att jag skrivit. Men vi får väll se. 

Kommentarer

 • Tobeaboy säger:

  Tack så mycket, Alex!
  Jag är så tacksam för ditt mail. Hade själv aldrig skrivit ett mail till dem. (....jag är feg.)
  De är så dumma som fortsätter bygga upp det heteronormativa, men vad kan man förvänta sig?
  Inget alls.
  NOTHING!
  Jävla osis att de är så opersonliga, detta är tragiskt, att de kanske inte tar till sig detta.
  Kram

  Svar: Så lite!Ja, det känns otroligt surt att man får ett sådant svar, men det är väll bara att hoppas att dom förändrar något, oavsett om dom tar bort eller lägger till. Kram!
  Alex

  2012-08-18 | 00:02:20
  Bloggadress: http://tobeaboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här: